Европа се превърна в първия континент“ в света, който обявява

...
Европа се превърна в първия континент“ в света, който обявява
Коментари Харесай

Европа първа в света обяви „извънредно положение“ във връзка с промените в климата

Европа се трансформира в „ първия континент “ в света, който афишира изключително състояние по отношение на измененията в климата. Това се случи, откакто Европейският парламент утвърди оповестяването на символичния акт, част от опитите на Брюксел да обърне внимание на промените в климата. Европарламентът гласоподава с 429 гласа „ за “ против 225 „ срещу “, като 19 депутати не участваха по време на вота.

Европейския парламент разполага с пълномощия върху бюджета и законодателството на Европейския съюз . Той също така играе роля в избирането на ръководител на Европейската комисия и се грижи институциите на Европейски Съюз да работят демократично.

Евродепутатът от партия „ Обнови Европа “ Паскал Канфин , който инициира вота, съобщи, че този алегоричен акт прави континента „ първия в света “, който „ афишира климатична изключителна обстановка “.

Той добави, че по този начин Екологичен потенциал дава отговор на упованията на жителите на Европейски Съюз.



Общността от дълго време е на напред във времето в световните диспути във връзка с промените в климата. Това е роля, която Брюксел одобри, откакто Съединени американски щати се изтеглиха от Парижките съглашения за климата.

Членовете на Европейския парламент се избират от страните-членки и съставляват ползите на над 500 млн. жители на Общността. През годините и след голям брой промени в договореностите на Европейски Съюз, тази институция получи съществени законодателни и бюджетни пълномощия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР