Европа се подготвя за първата зима с и втората вълна

...
Европа се подготвя за първата зима с и втората вълна
Коментари Харесай

Зима без локдаун: Европа последва Швеция

Европа се приготвя за първата зима с и втората вълна на пандемията, само че е твърдо решена да избегне ново тотално затваряне, сходно на това, което сковава живота на континента напролет. Общата карантина коства прекалено много на обществото и стопанската система, тъй че политиците търсят причини в интерес на живота с вируса, вместо да се изолират изцяло от него. И ги намират все по-често, оповестява в собствен разбор BBC.
Лятното излизане от карантината докара до увеличение на броя на инфекциите, само че в този момент няма нито повишаване на смъртността, нито вълна от хоспитализации. Хората са изтощени, броят на недоволните и протестиращите против противоепидемичните ограничения пораства. Доходите на бизнеса, популацията и страната падат, а разноските за поддържане на стопанската система в изкуствена кома стават непостижими.
Всичко това дава на европейците вяра за зима без карантина, изключително като се има поради, че медицината, жителите и бизнесът последователно се приспособяват към живота с вируса: носят маски, мият ръцете си, държат се на разстояние и работят от у дома. Емоционалните италианци и испанци се държат като резервирани скандинавци и чакат да преминат през втората вълна по шведски метод - без да затварят магазини, кафенета, офиси и граници.
Най-влиятелните политици на континента към този момент се оповестиха против новата блокировка: немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон.
„ Не можем да си позволим да спрем живота в страната, тъй като карантината има доста нездравословни странични резултати “, сподели Макрон пред списание „ Пари Мач “, преди да се срещне с Меркел в резиденцията си на Лазурния бряг. " Не се случва рисковете в обществото да се сведат до нула. "
Говорейки с Макрон във Форт Брегансон, Меркел сподели, че никой в Европейски Съюз не желае повтаряне на пролетния призрачен сън, когато 450 милиона души в най-големия политически и търговски съюз на планетата ненадейно са разграничени и откъснати един от различен.
Като политици ние се стремим непременно да избегнем ново затваряне на границите, сподели тя. Но за това би трябвало да работим дружно.
Поради вируса 27 страни от Европейски Съюз освен се затвориха от света, запечатайки Шенгенската зона, само че и се оградиха една от друга с бариери на вътрешните граници, които не се помнят от десетилетия.
Хората стопираха да пътуват по работа и на отмора, което дружно с други последствия от карантината нанесе големи вреди на стопанската система на Европейски Съюз. По своя размер - 14 трилиона евро годишно, тя е на второ място след американската, а през последните години благосъстоянието нараства, въпреки и постепенно. Коронавирусът постави завършек на това: тази година спадът ще надвиши 8%, а в стопанската система ще липсват повече от 1 трилион евро.
По време на първата вълна (от февруари до юни) основният бранш на услугите се сви с 16,4% като цяло, само че сривът на туристическите услуги възлезе на цели 75%.
Към средата на лятото съживяването беше обрисувано единствено в ресторантьорския бизнес, само че даже там оборотът се възвърне едвам на половина. Хотелите и самолетните компании остават в дълбока рецесия с индикатори 70% от преди пандемията.
При този ритъм бизнесът освен няма да оцелее във втората вълна, само че и рискува да не доживее до нея.
Разбира се, не е реалност, че вирусът ще се върне с нова мощ, само че предчувствието за втора вълна се ускори в Европа с връщането на възпитаници и студенти в класните стаи и публичния превоз след шестмесечно спиране. И по отношение на идното захлаждане, което за първи път във време на относителна независимост ще вкара хората в пространства, където рискът от зараза е по-висок, в сравнение с тераси и тревни площи навън.
Факт е обаче горещото предпочитание на Европа да откри метод да се оправи с каквото и да е обостряне на пандемията, без да затваря хората в домовете им в продължение на няколко седмици, както беше в множеството от най-големите страни от Европейски Съюз - Франция, Италия, Испания, Англия.
Сега изключвам опцията за ново блокиране в нашата страна, съобщи италианският министър на опазването на здравето Роберто Сперанца.
В Италия няма опасност от общо блокиране, сподели той в изявление за Bloomberg и изясни увереността си с обстоятелството, че лечебните заведения са по-добре готови в този момент, тестванията се вършат бързо, междинната възраст на инфектираните е 30, множеството даже нямат признаци и в края август в реанимация са лежали единствено 66 пациенти, спрямо 4068 в пролетния пик на пандемията.
Неговият немски сътрудник се изрази в същия дух: през зимата и есента Германия ще се оправи без засилени ограничения.
Разбира се, няма да е належащо да се вкарва в цялата страна. Ние решително навлизаме в есенно-зимния интервал, сподели шефът на немското здравно министерство Йенс Шпан.
 Сериозен спад на новите случаи на ковид у нас Сериозен спад на новите случаи на ковид у нас
Броят на доказаните случаи на ковид в България понижа и като безусловно число, и като %. За деня откритите случаи са 122 т...
Главно тъй като, добави той, през последните шест месеца лекарите и чиновниците са се научили тъкмо да се борят с епидемията, да изолират огнища.
Колкото по-назад в предишното минава първата офанзива на боязън от смъртоносния вирус и колкото по-ясни са очертанията на икономическата и обществена рецесия, толкоз повече стават критиците на карантината, към която прибегнаха управляващите на доста страни по света през първите месеци на пандемията.
И все по-малко са политиците, които имат предпочитание да повторят опита с гласоподавателите.
На всяка цена би трябвало да заобикаляме рисковите ограничения, които бяхме принудени да предприемем през март и април, тъй като те са непоносими както от обществена, по този начин и от икономическа позиция, съобщи португалският министър председател Антонио Кошта в понеделник.
Може би, управляващите са стигнали прекомерно надалеч, само че няма различен излаз, сигурен е немският министър Шпан.
През март обстановката не беше същата като в този момент, през септември. Знаехме по-малко и динамичността беше друга. Тогава единственото вярно и належащо решение беше да се подхващат дейности и ние го направихме, с цел да защитим хората, сподели той.
 Worldometers: Над 900 000 са към този момент жертвите на ковид по света Worldometers: Над 900 000 са към този момент жертвите на ковид по света
Над 900 000 са към този момент жертвите на ковид по света. Това демонстрират последните данни на портала Worldometers.info. Според един от...
През това време лекарите измислиха по какъв начин да лекуват по-ефективно пациентите с COVID-19, учените сътвориха няколко ваксини и в този момент ги тестват, а управляващите укрепиха здравната система, потушиха смъртоносните огнища в старческите домове, откриха всеобщи проби, научиха се да наблюдават контактите на пациентите и да вкарват местни карантини.
Смъртността в Азия и Европа е изчезнала, а дружно с нея и страхът от нова пандемия в мащаба на „ испанския грип “ преди век или чумата в средновековна Европа.
Време е да се върнем към естествения живот, споделят недоволните, в противоположен случай битката против вируса ще аргументи повече вреди, в сравнение с самият вирус. Санитарни вълнения обгърнаха цяла Европа, а германците обичайно бяха най-шумните.
Властите дадоха отговор: всичко си има време, първо ще върнем стопанската система към живот, децата в учебните заведения, служащите на работа. Ако за това всички би трябвало да носят маски и да се откажат от купоните, по този начин да бъде, ще глобяваме нарушителите.
Все още би трябвало да живеем с този вирус дълго време, сподели немският канцлер Меркел и напомни, че е по-трудно е да се овладее епидемията през есента и зимата, в сравнение с през лятото.
Проблемът към момента е сериозен. Моля, приемете го съществено, сподели Меркел на конференция, обяснявайки неотдавнашното решение за стягане на разпоредбите и наказванията.
 Нови ограничавания поради ковид във Англия Нови ограничавания поради ковид във Англия
От 14 септември в Англия влизат в действие нови, по-строги ограничения за битка с разпространяването на ковид, съобщи Българска национална телевизия. Забраняват се с...
Нейният австрийски сътрудник Себастиан Курц има вяра, че животът ще се върне към предходния си курс до лятото.
Въз основа на това по какъв начин се развива обстановката сега, е доста евентуално идващото лято да е към този момент обикновено, сподели австрийският канцлер и не изключи стягане на някои санитарни стандарти тази седмица.
С една цел - да се ограничи пандемията, без да се прибягва до карантина по мартенския модел, сподели Курц.
Той беше горещо подсилен от президента на Франция, която също като Австрия е известна със своите ски курорти и не желае да загуби следващия зимен туристически сезон.
Нашата съществена задача е да върнем хората да работят, сподели Макрон. Всички наши старания са ориентирани към отбягване на нова карантина, изключително в цялата страна. Научихме се и от опит знаем, че нищо не може да бъде изключено. Но ние вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме това да не се случи, заключи той.
* Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР