Европа се е провалила в първоначалните си действия срещу пандемията

...
Европа се е провалила в първоначалните си действия срещу пандемията
Коментари Харесай

Борисов иска европейски медицински щит срещу COVID-19


Европа се е провалила в първичните си дейности против пандемията от коронавиус.Това е мнението на премиера Бойко Борисов, който приказва на среща на водачите от Централна и Югоизточна Европа в словенския курорт Блед. На форума се разисква бъдещето на Европейски Съюз след Брекзит и пандемията от.

В изявлението си Борисов настоя час по-скоро Европейски Съюз да създаде единни правила за реакция против ковид. По думите му би трябвало незабавно да се сътвори „ медицински щит “ за деяние в цялата Европа. Така всички страни от Европейски Съюз ще могат да реагират по един и същи метод при оповестяване на червен, жълт или зелен код, който пък би трябвало да се дефинира от броя на заболелите в дадена страна.

В единния медицински протокол би трябвало да се уточни по какъв начин ще работят учебните заведения и детските градини, позволяват ли се или се не разрешават спортните прояви в Европейски Съюз и по какъв метод. Освен това всяка страна членка би трябвало да е длъжна и да обезпечи зелен кулоар за тировете и превоза,разви концепцията си Борисов. Той добави, че е належащо да се подходи световно и във връзка с защитните дрехи, имунизациите и медикаментите за справяне с новото заболяване.

Борисов изясни също, че е обезпокоен, че страните от Европейски Съюз не разполагат с обединен медицински протокол за дейности при Covid-19 в подтекста на предстоящата втора вълна, и към момента няма ваксина против вируса.

Борисов напомни какъв брой доста работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последствия от пандемията.

" Но сме септември, идват зимните грипове. Има миграционна вълна. Има колосален спад на Брутният вътрешен продукт в целия свят. Въпреки невижданото предизвикателство, пред което е изправена и България, в страната ни продължава построяването на всички основни за района и Европа планове. А сме на най-трудното място – сред Турция, Крим и Черно море ", уточни българският министър председател.

В изявлението си Борисов концентрира вниманието на водачите и върху значимостта от бъдещото развиване на страните от Западните Балкани. Той счита, че Европа би трябвало да остане поредна в осъществяването на уговорките си към приобщаването им, се показва в известие от пресцентъра на Министерския съвет.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР