Европа просто сменя своята зависимост от руски газ със зависимост

...
Европа просто сменя своята зависимост от руски газ със зависимост
Коментари Харесай

Кремъл с нова опорка: Европа просто сменя своята газова зависимост от Русия с такава от САЩ

Европа просто сменя своята взаимозависимост от съветски газ със взаимозависимост от полутечен природен газ от Съединените щати, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс, базирайки се на съветски медии.

Гласът на Путин обаче пропуща един доста значителен факт - че Съединени американски щати и Европа сега са солидарни във връзка с експанзията на Русия в Украйна. А връзките им са като на сътрудници, които съблюдават пазарните правила и взаимноизгодните сделки. И надали Америка има упоритостите да слага европейците в зависимостта, в която Русия беше сложила Европа.

Страните от Европейския съюз организираха през вчерашния ден изключителни договаряния в миг, когато се пробват да реализират съглашение за таван на цените на идната на 13 декември среща на енергийните министри от общността. Държавите от Европейски Съюз към момента търсят път за постигането на консенсус във връзка с проекта.
Песков назова европейското предпочитание за отърсване от зависимостта от съветския газ " неуместно " и " безумно ".

„ Те сменят зависимостта от Русия със взаимозависимост от американски полутечен природен газ “, сподели Песков пред държавната телевизия и означи, че зависимостта е същата, само че просто с " доста по-малко взаимност ".

„ И в този момент, когато европейците губят милиарди евро всеки ден, Вашингтон към този момент печели тези милиарди $ “, сподели Песков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР