Европа неслучайно е наричана Стария континент. Докато се разхождате из

...
Европа неслучайно е наричана Стария континент. Докато се разхождате из
Коментари Харесай

Най-красивите замъци, които да посетите в Европа

Европа неслучайно е наричана Стария континент. Докато се разхождате из разнообразни му кътчета, можете да се върнете много епохи обратно и даже хилядолетия.

И в случай че сте решили да вършиме тъкмо такава разходка в историята на европейските страни, изпълнена с красива архитектура и вдъхновяващи гледки, отправете се на странствуване из най-красивите крепости на континента. Ето и няколко от тях:

Нойшванщайн, Германия

 Снимка 311102
Източник:

Най-известният палат в Германия е издигнат от баварския крал Лудвиг II през 19-ти век в действителност е изваден като от приказка. Той е считан и за първообраз на замъка на Пепеляшка от анимационния филм на Walt Disney.

Шамбор, Франция

 Снимка 311098
Източник:

Замъкът Шамбор, ситуиран наоколо до едноименното градче, е един от най-разпознаваемите във Франция. Архитектурата му съчетава средновековни и ренесансови детайли. Той е спроен през 15 век.

Сюли сюр Луар, Франция

 Снимка 311095
Източник:

Там е живял дюк дьо Сюли през 16 век. Сградата е била построена като замък-крепост на река Лоара.

Хоенцолерн, Германия

 Снимка 311104
Източник:

Замъкът Хоенцолерн се намира наоколо до немския град Щутгарт. Той е бил резиденция на династията Хоенцолерн, като за първи път е издигнат през 1423 година, само че е опустошен при блокада. 30 години по-късно е възобновен отначало.

Лихтенщайн, Германия

 Снимка 311103
Източник:

Този палат не се намира в страната Лихтенщайн, а още веднъж в Германия. Разположен е в провинцията Баден-Вюртемберг и е много по-стар от упоменатите до момента здания - построен е към 1200 година. Разрушаван е два пъти, епохи е стоял зарязан, до момента в който не бил дефинитивно възобновен през 19 век.

Шанансо, Франция

 Снимка 311100
Източник:

Шато дьо Шанансо е било издигнато сред 1514 и 1522 година над река Шер. Той е един от най-красивите крепости в долината на Лоара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР