Европа не може да оцелее без руски газ в следващите

...
Европа не може да оцелее без руски газ в следващите
Коментари Харесай

Европа не може да оцелее без руски газ в следващите 3 години

Европа не може да оцелее без съветски газ в идващите 3 години. Това съобщи някогашният министър на енергетиката Александър Николов пред Българска национална телевизия. 

" Плащането, което “Булгаргаз ” излъчва, е признато и върнато от съветска страна. За това има документи в Министерство на енергетиката. Плащането в рубли не е проблем механически. Министерство на енергетиката беше намерило метод да заплаща и в рубли. Анексът е проблем за българската страна. Когато се водят договаряния, постоянно е добре да имаш няколко други възможности. За всички седем месеца не използвах крайни изказвания от сорта на “никога ”, “не е допустимо ” и така нататък Когато има очевидна военна експанзия, не е разумно да се водят договаряния за дълготраен контракт, тъй като изискванията няма да са удобни за страната. През цялото време не сме имали проблем да се работи с “Газпром ” или който и да е различен различен снабдител. От Европейска комисия дадоха отговор изрично, че заплащане в рубли е нарушение на глобите ", разяснява още той. 

" Сектор “Енергетика ” не стартира и завършва с газ, само че обстановката с газа е показателна. Не би трябвало да се не помни кой отхвърли азерския газ и по кое време, както и по кое време и по какъв начин тези количества се върнаха. Когато се приказва за Турция, не следва да се не помни, че 10 години не е предходна една молекула от Турция към България ”, уточни още Николов, като посочи, че това се е трансформирало в последните 7 месеца.

Александър Николов е уверен, че " Булгаргаз " е в извънредно мощна позиция при възможен арбитраж. " Не мога да нося отговорност за това, което е правено от кабинета, а единствено за бранш “Енергетика ”. “Газпром ” е третирано като всяко друго комерсиално дружество, няма нито едно нарушаване от българска страна ", безапелационен е някогашният министър. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР