Европа доминира в списъка на плажовете с най-синята вода в

...
Европа доминира в списъка на плажовете с най-синята вода в
Коментари Харесай

Европейският плаж с най-сините води, който изпреварва Малдивите и Бора Бора

Европа господства в листата на плажовете с най-синята вода в света, а един прикрит драгоценен камък в Албания заема първото място. Плажът Паскира, на към 13 минути път с кола от курорта Саранда на югозапад, изпреварва плажове като Бонди Бийч, Бора Бора и даже Малдивите, с цел да си обезпечи купата.
 Мадейра - това ли са
Кои са " Хаваите на Европа ", които можем да посетим и през зимата

И за какво да изберем това място за отмора тази година

Наричан е " Огледален плаж ", с помощта на чистата си тюркоазена вода, която съгласно посетителите има " магическо " качество. Междувременно близката Гърция заема второ и трето място, като се появява седем пъти в топ 30 - най-вече от всички страни.

Реализирано от специалистите по пътуването в CV Villas, изследването се концентрира върху нередактирани екранни фотоси на Гугъл Maps на 200 плажа по целия свят и използва специален инструмент за цвят, с цел да откри RGB (абстрактен модел за количествено установяване на цветовете) кода на всяко водно тяло.
 Снимка 660353

След това е съпоставено с най-синия колорит на синьото в света, с цел да се откри водата на кое местонахождение има най-голямо сходство.

Ето по какъв начин наподобява топ 10 на плажовете с най-синята вода:
10. Лос Лансес, Испания. 9. Омпрогиалос, Гърция 8. Карвальо, Португалия 7. Фоки, Гърция 6. Вулизма, Гърция 5. Капуташ, Турция 4. Вернет, Франция 3. Касиопи, Гърция 2. Мпук, Гърция 1. Паскира, Албания  Снимка 660352

Ако леженето на плажа в продължение на часове е нашата идея за отмора, тогава Саранда е идеалната дестинация. Плажът Паскира не е единственият вид в региона: има също Пулебарда, Лори и Санта Куаранта, всички от които са сходно искрящо синьо.
 Кои са
Кои са " Малдивите на Европа "

И за какво да изберем това място за отмора тази година

Ако сме любопитни да научим повече за локалната история, може да отскочим до замъка Lekursei, който също е хазаин на музика онлайн и обичайни албански танцови представления в ресторанта си. Добра концепция е и да разгледаме Музея на традициите, който се намира в остарялата митница пред яхтеното пристанище. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР