Еврокомисията сви прогнозата си за икономиката и очаква по-висока инфлацияЕвропейската

...
Еврокомисията сви прогнозата си за икономиката и очаква по-висока инфлацияЕвропейската
Коментари Харесай

Вечерни новини: ЕК сви прогнозите за растеж; Румъния иска компенсации заради Шенген

Еврокомисията сви прогнозата си за стопанската система и чака по-висока инфлация
Европейската комисия сви прогнозите си за стопанските системи на страните от Европейския съюз и Еврозоната за тази и идната година в своята промеждутъчен летен стопански отчет. Комисията към този момент чака Брутният вътрешен продукт на Европейския съюз да нарасне единствено с 0.8% тази година по отношение на 1%, плануван през пролетта. За идната година пък се чака 1.4% растеж – под прогнозата за 1.7% от май месец.
Румъния желае обезщетения от Европейски Съюз за загубите от недопускането в Шенген
Румъния ще изиска отплата за загубите от това, че не е част от Шенген. Това съобщи министърът на превоза Сорин Гриндяну в изявление за румънската News.ro. Той пресмята, че финансовите вреди съставляват към 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, изчислено след голям брой диалози с превозвачи през последните седмици.
„ Булгаргаз “ предлага по-ниска цена за октомври, скокът ще е от ноември
„ Булгаргаз ” предвижда цена на природния газ за октомври от 57.42 лева за MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Това излиза наяве от импортираното в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕЕР) заявление за одобряване на цена за идващия месец.
Липса на 23 млн. лева: НКЖИ стопира интермодалния терминал в Русе
Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ приключва поръчката за построяването на интермодален терминал в Русе. Причината – офертата на класирания преди всичко участник надвишава прогнозната стойност по търга с 22.9 млн. лева (22 924 373.87 лева.) без Данък добавена стойност, а НКЖИ няма от кое място да подсигури сумата. Това излиза наяве от решение за преустановяване, подписано от генералния шеф Златин Крумов на 28 август.
На всеки 3-4 дни българска компания става жертва на измамата „ заменен IBAN “
Във време на повсеместна цифровизация – в връзката, работата, процесите – разумно, хакерските атаки против бизнеса да се множат непрекъснато. Клопките на нарушителите стават все по-хитри, а вредите – все по-големи, като застигат и дребни, и огромни. Едно от най-големите провокации е измамата „ заменен IBAN “.
Големият интерес акцентира потребността от разширение на Вертикалния газов кулоар
Търговският интерес, следен по време на провелата се необвързваща фаза на пазарния тест за междусистемни точки по Вертикалния газов кулоар, е извънредно висок. Това разкри изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов по време на провелата се в Солун работна среща сред фирмите „ Булгартрансгаз ”, гръцката DESFA, „ Ай Си Джи Би ”, FGSZ, Transgaz, Eustream и Gastrade.
QR кодове ще описват историята на постройките в Стара София
В сърцето на Стара София, тъкмо сред булевардите " Дондуков ", " Васил Левски ", " Сливница " и " Мария Луиза ", има десетки емблематични за града здания. Много от тях са реновирани и е непокътнат оптимално техният първичен тип и дух. Но огромна част от преминаващите по тези тесни улички не знаят в действителност какъв брой доста история е скрита в тях.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР