Еврокомисията официално прекрати Механизма за наблюдение над БългарияЕвропейската комисия официално

...
Еврокомисията официално прекрати Механизма за наблюдение над БългарияЕвропейската комисия официално
Коментари Харесай

Вечерни новини: Отпадна Механизмът за наблюдение на България; Имотите „на зелено“ пак са интересни

Еврокомисията публично приключи Механизма за наблюдаване над България
Европейската комисия публично приключи Механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния. Този инструмент бе въведен при присъединението на двете страни към Европейския съюз през 2007 година, с цел да се подтиква напредъка по въпроси като правосъдна промяна, битка с корупцията и проведена престъпност.
Високите цени връщат интереса към парцелите „ на зелено “ в България
Тенденциите на жилищния пазар в България се трансформират непрекъснато. Поредното доказателство за това е изказванието на хората от сектора, че високите цени са предиздвикали купувачите още веднъж да се извърнат към покупка „ на зелено “ – нещо, от което се бяха отказали при започване на 2022 година
Горивата държат инфлацията в България висока
Инфлацията в България се забави леко през най-активния летен месец на годината – август. Двигател за нея не престават да бъдат някои съществени хранителни артикули, а повишаването на горивата попречи да се забави по-осезаемо.
Technibike мести производството си от Германия в България
Производителят на електрически колела Technibike реши да напусне индустриалните си уреди в Щасфурт, Германия и да се реалокира в Източна Европа – по-точно България, оповестява профилираният уебсайт Bike-eu. Компанията е производител на марките HoheAcht, Pyro-Bikes и Cooper.
АПИ вкара още един медиатор в тол системата
Агенция „ Пътна инфраструктура “ подписа контракт с „ Тол България “ ЕООД за предоставяне на услуги, свързани със събирането на пътни такси. Това е третата частна компания медиатор, ще събира държавните такси за изминато разстояние посредством бордови устройства и GPS тракери против 7% комисиона. Другите два национални снабдители на услуги (НДУ) са „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД и „ Диджитол Смарт Инфраструктура “ АД.
Пионерът в отдаването на жилища чартърен в България напуща
Във време, в което наемния пазар в България съвсем изцяло се възвърне след понесените съществени удари в резултат на Коронавирус рецесията, пионерът в сегмента в страната – компанията Cleves – се отдръпва от България. Компанията сама разгласи за това в своя LinkedIn профил.
„ За да се засилят ВиК плановете “: ВиК холдингът ще има нова конструкция и ръководство
Управлението на основаният през 2020 година „ Български ВиК Холдинг “, който би трябвало да оказва помощ на ВиК сдруженията в осъществяване на водни планове, става двустепенно, оповестяват от пресцентъра на районното министерство. Това се случва с решение на отрасловия министър Андрей Цеков, като сдружението към този момент ще се ръководи от 5-членен Надзорен съвет и 4-членен Управителен съвет.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР