Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон заяви в интервю, че

...
Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон заяви в интервю, че
Коментари Харесай

ЕС навлиза в нова, непозната досега роля: Създава собствен оръжеен резерв

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи в изявление, че Европейски Съюз ще сътвори личен оръжеен запас, с цел да подсигурява своята сигурност в бъдещето.

Той изясни, че се постанова „ да изградим личната си защита “, а до въпросния боеприпас, достъп до който ще има всяка държава-членка, без да е належащо разрешението или утвърждението на Европейската комисия, ще се прибягва „ при потребност “.

Казаното от Бретон се явява продължение на изказването на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която предходната седмица стартира предлагането Европейски Съюз да закупува общо въоръжение, каквато беше практиката на Общността с имунизациите за COVID-19.

Без подозрение защитата сега е извънредно фундаментална за бъдещето на Европейски Съюз. Това е въпрос на акомодация, за който държавите-членки към този момент се приготвят, разясниха източници от Европейска комисия.

Оттам признаха, че организацията ще бъде комплицирана сложна, защото до момента на Европейски Съюз не му се е налагало да се занимава с тематики, касаещи общата защита на Общността.

Преди няколко месеца висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел направи изказване, в което съобщи, че „ не можем да бъдем тревопасни в свят на месоядни животни “, сравнявайки Европейски Съюз с „ градина “, до момента в който целият останал свят се е трансформирал в „ джунгла “, напомня 20minutos.

През януари Тиери Бретон предложи да се влагат към 3 милиарда евро за потребностите на отбранителната промишленост, с цел да може по този метод да се увеличи производството на муниции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР