Еврокомисарт Рендерс поздрави и правителството и парламента за работата, която

...
Еврокомисарт Рендерс поздрави и правителството и парламента за работата, която
Коментари Харесай

Петков с треперещ глас: Найо ми каза да кажа на Борисов, че този министър е на ГЕРБ

Еврокомисарт Рендерс поздрави и държавното управление и Народното събрание за работата, която сме създали. Той сподели, че стъпките в посока смяна на Конституцията наиситна са обилни, закона за комисията са противопоставяне на корупцията го оцени високо. Но в този момент той споделя, че би трябвало да изберем самостоятелни хора в тези институции. Това сподели пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ Кирил Петков след срещата с еврокомисаря по правораздаване Дидие Рейндерс.
„ Колкото са по-независими и колкото са по-отдалечени от политическите партии, толкоз по-добре. Другото, което сподели, е, че процесът по какъв начин ги избираме, би трябвало да бъде оптимално транспарантен, с цел да стигнем до тези самостоятелни хора “, добави той.
По думите му, Европейска комисия ще следи доста деликатни тези закони, които са направени, дали ще се попълнят с хората, които ще докарат крайния резултат.
„ Бойко Борисов през днешния ден основно е приказвал с Найо – нашия пиар (Найо Тицин – бел. ред.). Аз също приказвах с него. Найо ми сподели да предам на Борисов да не се тормози толкоз доста, че в действителност огромна част от бъдещето на това държавното управление, ще се случи, когато имаме симетричност и във външните връзки, само че и си приказваме истината. Найо ми сподели, че министърът на Министерство на вътрешните работи е на ГЕРБ, тъй че няма смисъл да се вършим, че не е. Найо ми сподели, че когато си бил към този момент министър председател, умерено може да си външен министър, тъй като индивидът, който държи най-важните дипломатически връзки в една страна, е министър председателят “, изясни Петков в отговор на изказване нас Бойко Борисов, че ГЕРБ имат единствено едно министерство – външно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР