Евроизборите през месец май ще са завръзка, а не очакваната

...
Евроизборите през месец май ще са завръзка, а не очакваната
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Всички прогнози за изхода от евроизборите сочат смяна на статуквото

Евроизборите през месец май ще са завръзка, а не предстоящата развръзка – вероятен е и разпад, и излекуване, предвижда социологът Кънчо Стойчев.
Той посочи, че това вървене до урните ще е единствено краткотрайна точка от много дълъг развой на надълбоко преструктуриране на Европейски Съюз с отворен край. Според социолога не трябва да се заблуждаваме, че през 2019 година ще получим решение на досегашните проблеми.
Основните политически сили у нас са добре електорално мобилизирани, сподели още Кънчо Стойчев, само че продължава да липсва адекватността им по отношение на търсенията и желанията на българското общество.
„ ГЕРБ ни дадоха обещание повече от същото без да дефинират какво тъкмо е то. Приоритет за тях е да завоюват европейските избори, те мислят единствено по какъв начин да удържат властта. Те въобще не се интересуват от настроенията и животът на хората. Това е една маниакална жадност за още власт, която е обречена на неуспех.
При Българска социалистическа партия виждаме нещо сходно, единствено че в противоположна посока. Те непрестанно ни изясняват по какъв начин на следващия ден ще вземат властта, по какъв начин би трябвало неотложно да се проведат избори. Българска социалистическа партия е в по-добро положение от ГЕРБ, защото излезе пред обществото с Визия за развиване.
По-напред от ГЕРБ са и представители на Движение за права и свободи, които настойчиво и вярно приказват за съставяне на национални цели. Движение за права и свободи като че ли е единствената партия, която има ясно обрисувани цели и по тази причина толкоз години е сполучлива, да не кажем може би и най-успешната политическа партия в България “, разяснява социологът.
Всички прогнози за изхода от евроизборите сочат промяна на статуквото, изясни Кънчо Стойчев, като предвижда усилване на наличието на националистическите и популистките политически обединения на европейската сцена.
Сумарно специалистите считат, че евроскептиците ще заемат второто място в Екологичен потенциал, интензивно се дискутира опцията даже да изместят ЕНП от първото място, посочи той.
Според социолога след месец май ще сме очевидци на нов Европейски Съюз, друг от познатия ни през последните 40 години като колаборация и делба на властта сред социалисти и ЕНП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР