Евроизбори 2019 Челен сблъсък в ефир: Елена Йончева - Мария

...
Евроизбори 2019 Челен сблъсък в ефир: Елена Йончева - Мария
Коментари Харесай

Челен сблъсък в ефир: Елена Йончева - Мария Габриел

Евроизбори 2019 Челен конфликт в ефир: Елена Йончева - Мария Габриел Водачите на листи на Българска социалистическа партия и ГЕРБ в спор в ефира на NOVA 14 май 2019, 09:12  Челен конфликт в ефир: Елена Йончева - Мария Габриел Източник: NOVA
одачите на листите за евровота на ГЕРБ Мария Габриел и на Българска социалистическа партия Елена Йончев сблъскаха тезите си непосредствено в ефира на NOVA тази заран. Двете демонстрираха разнообразни оценки за икономическата и обществена обстановка в България сега, за корупцията, като и двете постоянно се позоваваха на отчети на Европейска комисия и на авторитетни интернационалните институции.

Мария Габриел съобщи, че желае да е евродепутат, тъй като може да способства за "силна, сигурна и суверенна Европа ". "За нас идеята е България. А аз се различавам с две качества: дипломация и неотстъпчивост ", съобщи тя.

"Моята борба към този момент повече от две години е против корупцията и неналичието на правдивост. Време е тази борба да се изнесе и в Брюксел ", сподели Йончева.

Доходи

Габриел и Йончева обаче бяха на една позиция, че е невероятно да има една обща за Европейски Съюз минимална работна заплата, само че е належащо да се откри общ принцип, който да се следва за определянето й във всяка от страните-членки. Според Елена Йончева това би трябвало да стане като се одобри общ стандарт за минималната заплата и минималната пенсия в целия Европейски Съюз - да са избран % от междинната заплата в съответната страна.

Докато Габриел акцентира икономическата и финансова непоклатимост и ниската безработица, Йончева подчертава върху изоставането в приходите по отношение на Румъния. Водачът на листата на Българска социалистическа партия се съгласи, че безработицата е ниска, само че съгласно нея това е по този начин поради напускащите България. За първи път предходната година броят на връщащите се в България е по-голям от този на заминаващите, огромната вълна е 1990-91 година, тогава два милиона българи напуснаха България поради Българска социалистическа партия, отговори Габриел.

Еврофондовете

Според Елена Йончева с милиардите, които се наляха в България от еврофондовете, страната ни трябваше да е едно положително място за живеене. Вместо това селата се обезлюдявали, а 70% от 7-те милиарда за селското стопанство са отишли в под 100 компании. Вместо да се дават на млади фермери, на дребни и междинни фири, те облагодетелстват дребен кръг хора, сподели тя.

В отговор Мария Габриел благодари на Йончева за признанието, че държавното управление е защитило заслужен бюджет за селското стопанство в България. Тя цитира отчет на Европейска комисия, съгласно който 90 хиляди стопанства са получили директни заплащания от Европейски Съюз, измежду тях над 5 хил млади аграрни стопани.

Миграция и бежанци

Посланието ни е ясно - нулева приемливост към незаконната миграция и опростени административни процедури във връзка с трудовата миграция, отворени сме към Украйна, Молдова, бесарабските българия, Северна Македония, сподели Мария Габриел.

Елена Йончева отбрани тезата, че с милиардите, които се дават в Европа, тя може да има мощна защита и войска, която да се оправя и с мигрантски талази. Европа я нямаше в Сирия и стартира тази бежанска вълна, сподели тя.

Според Габриел не би трябвало да се смесва тематиката за европейската политика за защита с миграцията. Нужна ни е обща европейска политика за миграцията, уточни тя.

Това брюкселско говорене звучи авторитетно, само че когато отидете на границата и видите - инсталирана техника за наблюдаване, която не работи, опонира Йончева.

Води ни една позиция - нулева миграция в България, сподели Мария Габриел.

Кръстосан огън

В края на диспута двете участнички си задаваха директни въпроси една към друга. Със Сергей Станишев сме работили дружно, кои са тематиките, по които ще работим дружно, с цел да пазиме България в Европа, обърна се Мария Габриел към Елена Йончева. Готова съм да работя по всички тематики с честни, почтени хора, отговори Йончева и добави, че неин приоритет са тематиките правдивост, беднотия, демографска рецесия.

Йончева попита Габриел по какъв начин прави оценка срутва на медиите в Българи и 111-тото място, което й отрежда ранглиста на интернационална организация. Габриел отговори, че се бори с подправените вести. Българските медии сами опровергаха това 111 място, сподели тя и се обърна към медиите: "Благодарим ви, че помагате да си построяваме България ".

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Ужас, пластмасови отпадъци на дъното в Марианската котловина <br>
Ужас, пластмасови отпадъци на дъното в Марианската котловина
 <br> Министерство на външните работи с остра позиция пред посланика на Турция <br>
Министерство на външните работи с остра позиция пред посланика на Турция
 <br> Искаш кросоувър - плащаш повече за гориво <br>
Искаш кросоувър - плащаш повече за гориво
 <br> <strong> Топлото сърце </strong> на един човек, <strong> влюбен в леда </strong> <br>
Топлото сърце на един човек, влюбен в леда
 1 Най-зашеметяващите рокли на Met Gala 2019  1 Шест животни с шпионски задачи  1 Луната се смалява  1 Кой ще прави оценка филмите на фестивала в Кан? --> АКЦЕНТИ  Най-зашеметяващите рокли на Met Gala 2019 Най-зашеметяващите рокли на Met Gala 2019  Шест животни с шпионски задачи Шест животни с шпионски задачи  Луната се смалява Луната се смалява  Кой ще прави оценка филмите на фестивала в Кан? Кой ще прави оценка филмите на фестивала в Кан? Последни  <p>Челен конфликт в ефир:&nbsp;Елена Йончева - Мария Габриел</p> Челен конфликт в ефир: Елена Йончева - Мария Габриел  Деми Ловато Пищната Деми Ловато с горещи фотоси от Бора Бора  <p>Балканите -&nbsp; последното невероятно парче в пъзела на ЕС</p> Балканите - последното невероятно парче в пъзела...  <p>Завръщане в предишното със Suzuki Jimny (тест драйв)</p> Завръщане в предишното със Suzuki Jimny (тест драйв)  Йордан Радичков по време на пътуването му до Сибир. Великият Йордан Радичков и неговите врабчета  Интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 7 области Интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 7 области  Bitcoin се завръща на сцената с голям скок на цената си Bitcoin се завръща на сцената с голям скок на цената...  <p>Кой и за какво отбелязва днешния празник Маето</p> Кой и за какво отбелязва днешния празник Маето  Дичо и Михаела Маринова превзеха сцената като Ал Бано и Ромина Дичо и Михаела Маринова превзеха сцената като Ал Бано и...  <p>Ужас, пластмасови отпадъци на дъното в Марианската падина</p> Ужас, пластмасови отпадъци на дъното в Марианската котловина  Ева Майдел Майдел: България създава тройно повече по отношение на 1989 година  <p>МВнР с остра позиция пред посланика на Турция</p> Министерство на външните работи с остра позиция пред посланика на Турция  <p>Радев приказва с Цацаров за идващия основен прокурор</p> Радев приказва с Цацаров за идващия основен прокурор  <p>САЩ и Иран разполагат ракети, ще има ли конфликт</p> Съединени американски щати и Иран разполагат ракети, ще има ли спор  Подновяват следствието за обезчестяване против Асандж Подновяват следствието за обезчестяване против Асандж  <p>Китай отвръща, удря с мита артикули от Съединени американски щати за 60 милиарда долара</p> Китай отвръща, удря с мита артикули от Съединени американски щати за 60 милиарда..  Хосе Карерас Хиляди българи се сбогуваха с Хосе Карерас (ВИДЕО)  Десислава Радева Радева гневна на немски транспортьор, ГЕРБ реагираха  ГЕРБ внесе тъжба против Румен Радев в ЦИК ГЕРБ внесе тъжба против Румен Радев в ЦИК  <p>Какво става в Персийския залив</p> Какво става в Персийския залив Всичко от през днешния ден Виц на деня В първия образователен ден учителката изяснява на децата: - Тези от вас, които имат петици и шестици, ще отидат в парадайса. Тези с двойки и… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде в София всяка събота се случва знамение Къде в София всяка събота се случва знамение  Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните  Актьорът, който умря 25 пъти на екрана , който на екрана  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Борисов предлага на Франция да помогне за  Лидия Инджова: С корема на Донка несъмнено смъкнах някой различен кг Водещи вести  Bitcoin се завръща на сцената с голям скок на цената си Bitcoin се завръща на сцената с голям скок на цената си  <p>Кой и за какво отбелязва днешния празник Маето</p> Празник на ромите е - ето по какъв начин го означават  Десислава Радева Десислава Радева гневна на немски транспортьор, ГЕРБ реагираха  Йордан Радичков по време на пътуването му до Сибир. Великият Йордан Радичков и неговите врабчета  Деми Ловато Пищната Деми Ловато с горещи фотоси от Бора Бора  <p>Завръщане в предишното със Suzuki Jimny (тест драйв)</p> Завръщане в предишното със Suzuki Jimny (тест драйв)  Хосе Карерас Хосе Карерас събра хиляди българи на последния си концерт на Балканите (ВИДЕО)  Дичо и Михаела Маринова превзеха сцената като Ал Бано и Ромина Дичо и Михаела Маринова превзеха сцената като Ал Бано и Ромина  <p>САЩ и Иран разполагат ракети, ще има ли конфликт</p> Съединени американски щати и Иран разполагат ракети – дипломати пробват да спрат вероятен спор  ГЕРБ внесе тъжба против Румен Радев в ЦИК ГЕРБ внесе тъжба против Румен Радев в ЦИК  <p>Собственик на кравеферма <strong>прегази крадец</strong> в Болярино</p> Собственик на кравеферма прегази апаш в Болярино  Ева Майдел Ева Майдел: България създава тройно повече по отношение на 1989 година  <p>Радев приказва с Цацаров за идващия основен прокурор</p> Радев приказва с Цацаров за идващия основен прокурор  Подновяват следствието за обезчестяване против Асандж Подновяват следствието за обезчестяване против Асандж  <p>Китай отвръща, удря с мита артикули от Съединени американски щати за 60 милиарда долара</p> Китай отвръща, удря с мита артикули от Съединени американски щати за 60 милиарда $  <p>Какво става в Персийския залив</p> Какво става в Персийския залив
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР