Еврохолд България АД отправи днес обвързваща оферта за придобиването на

...
Еврохолд България АД отправи днес обвързваща оферта за придобиването на
Коментари Харесай

Еврохолд отправи оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България

Еврохолд България АД насочи през днешния ден обвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България.
 ЧЕЗ договаря с трети претендент за активите в България  Съдът отхвърли жалбите на ЧЕЗ и Гинка Върбакова против Комисия за защита на конкуренцията
Еврохолд взе участие независимо в процедурата и не е сътрудник с някой от останалите претенденти, оповестиха през днешния ден от публичния холдинг.

Холдингът ще финансира договорката със " лични средства и с поддръжката на водещи западноевропейски банки ".

Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дълготрайната тактика на Еврохолд за нахлуване в нови контролирани бизнес сегменти, предлагащи огромни благоприятни условия за напредък.

Едновременно със договорката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България Еврохолд преглежда опцията да продаде част от активите си отвън застрахователния бизнес, с цел да се " концентрира върху сегментите с максимален капацитет за напредък. "

Еврохолд възнамерява нарастване на капитала с близо 80 млн. нови акции, от което чака да набере 80 млн. евро. Решението би трябвало да бъде утвърдено от акционерите на компанията на изключително общо заседание на 22 април. Ръководството на холдинга е получило увещание и поддръжка за нарастването на капитала от главните акционери.

До избора на покупател за активите на ЧЕЗ Груп в България Еврохолд България АД " не може да разкрива повече елементи по тематиката, доколкото последните са конфиденциална информация, която може да повреди ползите на участниците в търга и акционерите на холдинга. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР