Евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева

...
Евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева
Коментари Харесай

Елена Йончева ще води мониторинговата група на ЕП в България

Евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева ще бъде отпред на делегацията на мониторинговата група на Европейския парламент по време на задачата ѝ у нас в края на септември, заяви " Хоризонт ".
Групата следи демокрацията и върховенството на закона в България и е към комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европарламента.

Йончева разясни, че тя ще се запознае със обстановката на място, както и ще види какво се подхваща за отстраняването на огромните проблеми по върховенството на закона.

Евродепутатката счита, че този път ще бъде основано постоянно държавно управление, няма да се стигне до предварителни избори наесен и по тази причина визитата ще се реализира.

Заедно с Йончева в България ще бъде и евродепутатката от същия алианс Катарина Барли.

В средата на юли ръководителят на комисията на Европейския парламент по бюджетен надзор Моника Холхаймер (ЕНП) предложи евродепутати да пътуват до България за инспекция на място за усвояването на европейския бюджет. Тя направи това предложение на съвещание на парламентарната комисия, на което бяха разисквани наложените от Съединени американски щати наказания против български жители по закона " Магнитски ".

Холхаймер разясни, че евродепутатите биха желали да се уверят в вярното потребление на европейските средства и в потребността от законодателни промени, с цел да се избегнат злоупотреби. " От известно време сме загрижени, че може да има измами със средства от Европейски Съюз и интервенция от непознати страни като Русия и Турция ", добави тя.

В изявленията на представителите на парламентарни групи ЕНП съобщи, че, без значение кой ръководи, подозренията за злоупотреби би трябвало да бъдат разследвани. Според тази парламентарна група постоянно българската проведена престъпност се насочва към асимилиране на средства за земеделие.

Социалистите и демократите показаха образци за открити нарушавания у нас от последните месеци и приканиха за следствия и търсене на отговорност. Зелените прибавиха, че публичните поръчки в нашата страна се печелят от стеснен кръг компании без съревнование и попитаха по какъв начин Съединени американски щати, публицисти и българите виждат това, което Европейската комисия не вижда. От " Идентичност и народна власт " показаха, че 20 на 100 от разследваните случаи от ОЛАФ са в нашата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР