Евродепутатите ще обсъдят и гласуват нов закон за ускоряване на

...
Евродепутатите ще обсъдят и гласуват нов закон за ускоряване на
Коментари Харесай

Закон за ускоряване на издаването на разрешителни за нови ВЕИ ще обсъждат и гласуват евродепутатите

Евродепутатите ще обсъдят и гласоподават нов закон за ускорение на издаването на разрешителни за нови електроцентрали за възобновима сила, като да вземем за пример слънчеви панели или вятърни мелници.
Планът планува понижаване на оптималната дълготрайност на процеса на одобрение на нови съоръжения от дванадесет на девет месеца, в случай че те са ситуирани в " зони за ускорено потребление на възобновими енергийни източници ". Тези региони ще бъдат избрани от всяка страна членка според от това дали те са в положение да конфигурират възобновими енергийни източници с по-бързи темпове. Ако способният орган не отговори до края на този интервал, разрешението или настояването ще се смята за утвърдено. Предложението включва и обвързване за страните от Европейски Съюз да подсигуряват, че разрешенията за инсталиране на съоръжение за слънчева сила върху здания се издават в период от три месеца. За по-малките съоръжения с мощ под 50 kW ще бъде задоволителна елементарна процедура за известяван. Инсталирането на слънчево съоръжение ще бъде освободено от условието за осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда. За да се обезпечи неотложно подаване на повече сила от възобновими източници към мрежата, членовете на Екологичен потенциал ще гласоподават промени, включващи елементи от неотдавнашно предложение на Комисията, импортирано по по този начин наречената " изключителна процедура ", тъй че наредбите ще влязат в действие още през 2023 година
Дебатът ще се организира във вторник, а гласуването е планувано за сряда.
Контекст
Проектозаконът беше показан от Комисията като част от пакета REPowerEU за понижаване на зависимостта на Европа от вноса на изкопаеми горива от Русия. С него ще бъдат променени директивите за възобновимата сила, енергийната успеваемост и енергийните характерности на постройките, по които сега се правят обособени преразглеждания като част от пакета " Подготвени за цел 55 ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР