Евродепутатите призоваха в специална резолюция разкритията около Азербайджанската перачница“ да

...
Евродепутатите призоваха в специална резолюция разкритията около Азербайджанската перачница“ да
Коментари Харесай

Евродепутатите поискаха да се разследва Азербайджанската перачница

Евродепутатите приканиха в специфична резолюция разкритията към „ Азербайджанската перачница “ да бъдат разследвани, а описът „ Магнитски “ за наказания да бъде признат от Европейски Съюз. Документът бе признат с 578 гласа „ за “ против 19 „ срещу “, при 68 „ въздържал се “.

Евродепутатите осъждат разкритията за „ Азербайджанската перачница “ и опитите на Азербайджан и други диктаторски режими в трети страни да въздействат на европейския развой на взимане на решения посредством противозаконни средства, написа в резолюцията. Общото мнение е, че европейският парламент би трябвало да проверява и одобри съществени ограничения за попречване на сходни корупционни практики, които подкопават престижа и легитимността на работата му.  Според изследване на Екологичен потенциал цената на корупцията е сред 179 млн. и 990 млн. евро в Европейски Съюз на Брутният вътрешен продукт всяка година

Корупцията е една от най-пренебрегваните аргументи за нарушение на човешките права и Европейският съюз би трябвало да насърчава интернационалното съдействие за битка с нея, показват още евродепутатите и приканват Европейски Съюз да:
обезпечи използването на съществуващите антикорупционни конвенции;добави антикорупционна уговорка към споразуменията с трети страни;следи непрекъснато и от близко плановете, финансирани от Европейски Съюз, в съдействие с локални антикорупционни агенции;използва наказания като последна мярка или да стопира съглашения при положение на систематична корупция, водеща до съществени нарушавания на правата на човека;подкрепя и пази самостоятелните медии, публични организации и лица, подаващи сигнали, които разкриват случаи на корупция макар заплахата от репресии.
Европарламентът упорства и да бъде показан пред Съвета на Европейски Съюз листата „ Магнитски “, съдържащ имената на 32 съветски публични лица, които са виновни за гибелта на юриста Сергей Магнитски, с цел да може този лист да бъде признат допустимо най-скоро и да се наложат наказания против тези лица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР