Евродепутатите от парламента в Страсбург подкрепят Европейския зелен пакт. Това

...
Евродепутатите от парламента в Страсбург подкрепят Европейския зелен пакт. Това
Коментари Харесай

ЕП подкрепя Зеления пакт, но призова за по-високи амбиции

Евродепутатите от Народното събрание в Страсбург поддържат Европейския зелен пакт. Това стана ясно по време на днешното гласоподаване в Европейския парламент на резолюцията на Зелената договорка, която беше призната с 482 гласа " за ", 136 гласа " срещу " и 95 " въздържал се ".

Въпреки това евродепутатите показаха провокациите, в това число за постигането на обективен, приобщаващ преход и нуждата от високи междинни цели.

Парламентът поддържа с огромно болшинство предлагането на Комисията за Зеления пакт и приветства обстоятелството, че ще има сходство сред всички политики на Европейски Съюз и задачите на Зеления пакт. Земеделието, търговията и икономическото ръководство, както и други области на политиката в този момент би трябвало да се преглеждат и проучват в подтекста на Зеления пакт ", сподели Паскал Канфен (Обнови Европа, Франция), ръководител на комисията по околна среда на Екологичен потенциал.

В сряда Парламентът одобри своята позиция по отношение на Европейския зелен пакт, който беше показан от ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен по време на пленарния спор през декември. Евродепутатите приветстваха Европейския зелен пакт и поддържат упорит резистентен капиталов проект, който има за цел да преодолее дефицита на вложения. Те също приканват за съответно финансиран механизъм за обективен преход.

Нещо повече - Екологичен потенциал желае идния Закон за климата да включва по-амбициозни цели за намаляването на излъчванията на Европейски Съюз за 2030 година Пример за това са 55% през 2030 година спрямо 1990, вместо " най-малко 50% към 55% ", както беше в началото препоръчано от Комисията.

Европейски Съюз би трябвало да одобри тези цели задоволително време преди конференцията на Организация на обединените нации във връзка с климата през ноември, споделиха още евродепутатите. Те също желаят междинна цел за 2040 година с цел да се подсигурява, че Европейски Съюз върви по пътя към достигането на индиферентност по отношението на климата през 2050 година

Парламентът приканва и за механизъм за промяна на въглеродните излъчвания на границите съвместими с разпоредбите на СТО.

Евродепутатите обявиха, че ще променят всяко предложение за законодателство, с цел да подхожда на задачите на Зеления пакт.

Те упорстват за по-високи цели за енергийна успеваемост и възобновима сила, в това число обвързващи национални цели за всяка страна членка за последното, както и обзор на други законодателства на Европейски Съюз в региона на климата и енергетиката са нужни преди юни 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР