Евродепутатите от БСП в Транспортна комисия постигнахме нещо, което правителството

...
Евродепутатите от БСП в Транспортна комисия постигнахме нещо, което правителството
Коментари Харесай

Станишев: Ще настояваме пакетът „Макрон“ изобщо да не се гледа

Евродепутатите от Българска социалистическа партия в Транспортна комисия постигнахме нещо, което държавното управление не можа да реализира по пакета „ Макрон “. Това сподели президентът на ПЕС и евродепутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Сергей Станишев пред публицисти преди началото на Националния съвет на партията, написа Блиц.

``
реклама
 
На въпрос дали ще води листата на Българска социалистическа партия за евроизборите, Станишев изясни, че това не е тематика на съвещанието. „ Днес с изключение на визията и
платформата, ще бъде показан и докладът на българските социалисти и евродепутати. В последния месец има три неща, които сами по себе си са съществени триумфи “, сподели още Станишев.
 
Сред триумфите той посочи постигнатото по пакета „ Макрон “. „ Това, че Транспортната комисия отхвърли два от трите отчета в този пакет, ни дава съображение да настояваме, той въобще да не се гледа. Докладът, който получи болшинство, въпреки и доста нежно от комисията, не може да се гледа без другите. Ние ще продължим тази борба “, съобщи още Станишев.
 
По думите му, различен триумф е обновената позиция на Екологичен потенциал за пълноправно участие на България в Шенген по всички граници, която е била призната с огромно болшинство през декември въз основата на негов отчет „ На финалната права е европейският орган по труда, по който докладчик е Георги Пирински и този орган ще разреши да се усвояват права на хората на труда, доста по-ефективно във всички страни да се съблюдава европейското законодателство. Социалистите в европарламента има какво да представим пред Националния съвет “, съобщи още Станишев. Той прикани диалогът за мястото му в листата да останат за след номинациите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР