Евродепутатите и министрите на ЕС постигнаха политическо споразумение относно нови

...
Евродепутатите и министрите на ЕС постигнаха политическо споразумение относно нови
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Законодателите зашиват рани върху кръв, даренията на плазма в човешки вещества се занимават

Евродепутатите и министрите на Европейски Съюз реализираха политическо съглашение по отношение на нови правила за възстановяване на сигурността на донорите и реципиентите на кръв, тъкани и кафези, като актуализират стандартите за качество, избрани преди повече от 20 години.

Сделката беше подписана от законодателите на Европейски Съюз вечерта в четвъртък (14 декември) след месец на междуинституционални договаряния, целящи да дават на европейската здравна система нови ограничения за някои от най-често срещаните медицински интервенции, като например кръвопреливане, трансплантации на костен мозък и ин витро оплождане.

Обхватът на предходната законодателна рамка беше уголемен от Европейската комисия от истинската кръв и тъкан, с цел да включи други субстанции от човешки генезис (SoHo), като например стволови кафези, роговици, ембриони, сперма, микробиота и кърма.

„ Новите правила ще подсигуряват, че тези артикули съблюдават високи стандарти за сигурност и качество, като в същото време се сп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР