Евродепутати са изразили опасения относно връзките с Русия при отхвърлянето

...
Евродепутати са изразили опасения относно връзките с Русия при отхвърлянето
Коментари Харесай

Русия се оказа в основата на отхвърлянето на номинацията за еврокомисар на Унгария

Евродепутати са изразили опасения по отношение на " връзките с Русия " при отхвърлянето на номинацията на Унгария за еврокомисар Ласло Трочани, написа " Политико ".

Комисията по правни въпроси към Европарламента през вчерашния ден блокира номинацията както на Трочани за еврокомисар за политиката на съседство и разширението на Европейски Съюз, по този начин и на румънската номинация Рована Плумб, която беше посочена за еврокомисар по превоза.

Комисията не разкри обществено основанията за решенията си. Но писма, изпратени от ръководителя на комисията, до които са се добрали от " Политико ", излагат по-подробно нейните опасения.

В случая на Плумб комисията се базира на заем, който тя е получила от някой, който " работи професионално в региона на туризма " и настоя, че не е ясно по какъв начин парите могат да бъдат изплатени " по открит и транспарантен метод ". Тя загатна, че въпросите, повдигнати от заема, може да " продължат да основават евентуален спор на ползи също по този начин по отношение на други портфейли ".

В проблема на Трочани, някогашен министър на правораздаването, терзанията на комисията се въртят към връзките му с адвокатска адвокатска фирма, на която той е съосновател, както и към разнообразни решения, свързани с Русия.

Комисията е била изключително разтревожена от " връзките му с Русия, изключително като се има поради ролята му като министър на правораздаването в изгонването на съветски обвинени в Русия, които след това се твърди, че са освободени, макар авансово искане за екстрадиция от страна на Съединени американски щати " съгласно писмо, изпратено от ръководителя на комисията до ръководителя на Европарламента Давид-Мария Сасоли.

По време на мандата си като министър на правораздаването Трочани е одобрил екстрадицията на обвинените съветски търговци на оръжие Владимир Любишин-старши и Владимир Любишин-младши в родината им, макар настояването за екстрадиция от страна на Съединени американски щати и взаимната унгарско-американска работа по случая. Заподозрените по-късно са освободени.

Съединени американски щати се оплакаха обществено предишния ноември от решението на Унгария и обявиха, че повдигат " въпроси по отношение на уговорката на Унгария за съдействието в региона на правоприлагането ".

Унгарското правосъдно министерство съобщи, че Трочани е взел решение за екстрадиция на обвинените в Русия въз основа на правосъдни решения, съответните закони и интернационалните съглашения.

Правната комисия на Европейския парламент също по този начин е изразила опасения в писмото си по отношение на " присъединяване на Трочани като министър на правораздаването в контракт през 2018 година, получен от адвокатската адвокатска фирма " Наги и Трочани " за АЕЦ " Пакш II " макар съществуването на уговорка за спор на ползи ".

Русия даде на Унгария финансиране за разширение на атомната централа, като съветската държавна корпорация " Росатом " работи като основен реализатор на плана. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР