Евродепутатът Петър Витанов, който понастоящем е низвергнат от БСП и

...
Евродепутатът Петър Витанов, който понастоящем е низвергнат от БСП и
Коментари Харесай

Евродепутат се пържи на 35 градуса в БДЖ

Евродепутатът Петър Витанов, който понастоящем е отлъчен от Българска социалистическа партия и членува в немската социалдемократическа партия, се юрна да реформира БДЖ по немски модел. И се впусна в, както самичък го назова, опит, с цел да откри по какъв начин пътуват нашенците във втора класа на железниците сред двата най-големи града София и Пловдив. 

Явно за Витанов е вест, че в най-горещите юлски дни по родните тренове воаяжът се трансформира в същинско тестване и за здравето, и за нервите на индивида. Но европейският представител с тлъста заплата в Брюксел стигна до установяването на няколко обстоятелството - че температурите в купетата са сходни на тези извън и гонят 40 градуса, че не всички контакти, сякаш сложени разполагаем на пасажерите, работят и че хигиената не е на равнището на линията Хамбург-Берлин. 

Ето какво написа Витанов във връзка опита си да пропътува дистанцията от мижавите 120 километра в знойното българско лято: 

" 36 градуса на открито, 35 градуса в купето. При тези условия се возят пасажерите във влака по линията София – Пловдив, откри инспекция на евродепутата Петър Витанов. Макар и на ниска цена, пътуването с жп-транспорт крие куп неприятни моменти, излиза наяве от сниманото от него видео.

Във влака от София до Пловдив няма климатик, а прозорците са затворени компактно и температурите се повишават с всяка минала минута. Този на връщане към този момент е климатизиран, само че очевидно техниката не работи и температурите още веднъж не се разграничават от тези на открито. Във вагона е прашно, прозорците не се отварят, а хигиената в тоалетните е под всякаква рецензия.

Прозорците, даже в първа класа, рядко се отварят, в случай че човек не разполага с подръчни принадлежности. В нашето купе един човек носеше отвертка и това ни избави от задушаване “, описа той.

Проверката демонстрира, че няма и течаща вода в тоалетните. По време на пътуването една от вратите сред вагоните се отваря, което съставлява сериозна заплаха за пътуващите, измежду които има и доста деца.

„ Пътуването от София до Пловдив лиши два часа и половина. На процедура и с кола по нашите обичани автомагистрали, по които постоянно има някакъв ремонт, лишава толкоз. За 10 лв. успяхме да се придвижим и то с екологичен превоз. Дотук с положителните вести. Неприятните моменти са свързани с отворената врата на влака, окаяния тип на тоалетните, неналичието на вода и на климатик. В края на пътуването се усещам като излязъл от сауна “, разяснява Витанов, пристигайки на гарата в Пловдив.

Макар и със забавяне от графика, връщането е по-комфортно, тъй като е с по-модерна комбинация.  

„ Ако желаеме да имаме по-екологичен превоз, би трябвало да се създадат вложения в държавните железници. Не може с локомотиви от 40 – 50 години да имаме резистентен жп-транспорт “, разяснява Петър Витанов, който е координатор в Комисията по превоз в Европейския парламент, а като жител е един от стотиците, които алармира за изискванията в БДЖ.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР