Евродепутатът от групата на ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел

...
Евродепутатът от групата на ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки пита Шарл Мишел дали не го е срам: Оставихте без хляб над 250 хил. българи

Евродепутатът от групата на ЕКР и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки  Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ Вътрешна македонска революционна организация – изпрати отворено писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в.

Джамбазки разгласява писмото във Facebook страницата си. Ето какво написа той до Мишел във връзка приемането на пакет "Мобилност ".

Защо гласоподаваха пакет „ Мобилност “ на фона на ковид и кой имаше интерес от това?

"Уважаеми господин Председател, скъпи Шарл, не Ви ли е позор?

На Европейския съвет, на 07 април Съветът на Европейски Съюз (министрите) на 20 февруари удостовери решението на КОРЕПЕР, (постоянните представители) взето на 20 декември и „ гласоподава “ пакета “ Мобилност I”.

Изключително противоречивите и лобистки текстове в този пакет от документи плануват наложително връщане на камиона и на лидера в страната му през няколко седмици, наложителна отмора отвън кабината, в случай, че няма построена никаква инфраструктура, нито охраняеми паркинги, и още ред бюрократични регулации, които целят едно само нещо - посредством непазарни регулации да откраднат транспортния бизнес от бизнесмените от периферията на Европейски Съюз, главно централна и източна Европа. Тези обстоятелства са необятно известни.

Уважаеми господин Председател, сега, в който гласувахте съсипването на българския транспортен бизнес, български камиони доставят със жандармерийски конвои спринцовки, медикаменти, маски, дезинфектанти, вентилатори сред Белгия и Франция. Мога да посоча съответна българска компания, която транспортира спринцовки от Белгия до Франция и назад. Фирма, чиито водачи рискуват живота си, доставяйки медикаменти в мощно заразни лечебни заведения, със стотици заболели французи и белгийци. В момента по пътищата на Западна Европа 99% от камионите са с полски, румънски, български, балтийски номера.

Погледнете през прозореца на лимузината, скъпи Шарл, спрете, на който и да е паркинг за камиони в Белгия, да вземем за пример на първия вход от автомагистралата за Брюксел, идвайки от Антверпен, до Вилворде и Мехелен и вижте номерата на влекачите, които избавят Вас и сънародниците Ви от апетит и гибел.

Не Ви ли е позор, скъпи Шарл?!

В момента, в който обричате тези хора, източните превозвачи, на безработица и апетит, те безусловно избавят животите на Вашите сънародници в Белгия и най-близките Ви другари във Франция. Защото доставят здравното съоръжение, без което стотици, да не споделям хиляди Ваши сънародници сигурно биха изгубили живота си. Със сигурност. Доставят продуктите в магазините, уважаеми министър ръководител, с цел да са добре заредени и да няма суматоха измежду популацията. Доставят по този начин търсената и в Белгия тоалетна хартия.

Пак да попитам, не Ви ли е позор, скъпи Шарл?

Още повече, че в този момент, когато имате потребност от българските камиони, когато имате потребност от доставките на маски, спринцовки, медикаменти, храна, Вие в действителност отменихте всички ограничения по пакета подвижност. Премахнахте ги.

• Днес водачите може да карат повече от 9 часа, което го забранявате с пакета „ Мобилност “. Особено, в случай че попаднат в конвоя, тогава време не се регистрира и може да се окаже, че лидерът е зад кормилото повече от 12 часа, само че Вие освен не спирате водачите, а и ги карате да продължат курса до доставката.

Съветът на Европейски Съюз одобри измененията в пакет "Мобилност ", против които е България

• Дневните, седмичните и всевъзможен тип почивки в този момент се употребяват САМО и само в кабината. Ако водач си разреши да спре на бензиностанция или паркинг, се оказва, че всичко е затворено, даже тоалетната. Защо в този момент би трябвало и може да спят по кабините, а на следващия ден не?

• Никакво връщане на лидера, нито на камиона през днешния ден, нали по този начин? Карате ги да карат карантина в кабината и назад на кормилото, тъй като през днешния ден Франция, Италия, Германия и Белгия се нуждаят от маски, защитни дрехи, респиратори, храни. Всичко това возим ние, от периферните страни, тъй като Вашите водачи ги няма на пътя.

Знаете ли, скъпи Шарл, това неясно, надменно, безсрамно двуличие заслужава единствено едно. Източните превозвачи и източните бизнесмени да приберат камионите и да Ви оставят да се оправяте сами. Но няма да го създадем, тъй като тогава ще изгубят животите си стотици, може би хиляди белгийци, французи, германци. Не можем и няма да позволим това да тежи на съвестта ни.

Съвест, скъпи Шарл, съвест. Съвест и грижа за животите на жителите на страни, с които сме в един съюз. Съюз, в който ни говорихте за европейски полезности, само че гласувате по какъв начин да фалирате българските бизнесмени в разгара на икономическа злополука с неописуеми размери. Говорите за европейски полезности, само че гласувате да оставите без самун над двеста и петдесет хиляди българи в идващата икономическа злополука. Същите двеста и петдесет хиляди българи, които през днешния ден избавят живота и здравето на Вашите жители, безусловно.

Сърдите се, че има подправени вести против европейската взаимност и концепция сега. Има, правилно е. Но никаква подправена вест не може да нанесе повече провали от разочарованието, което предизвиквате самите Вие, сега, с това безобразно гласоподаване. Разочарование, което елементарно може да се трансформира в откровена злост към тази лицемерна и арогантна администрация, която гласоподава по какъв начин да банкрутира хората, които безусловно избавят животи, само че откакто спасят животите. Никой до момента не нанесе такава вреда на концепцията за европейска взаимност от това решение. То е срамно, то е позорно, то е анти-европейско.

Джамбазки за признатите промени в пакет "Мобилност ": Пир по време на чума

Още доста неща мога да напиша, скъпи Шарл, много по-силни неща, ние българите сме твърд народ с колоритен речник. Постарах се да употребявам език, който да разберете и който да не нарани Вашите усеща, скъпи Шарл. Европейски полезности, нали по този начин, значимото е да сме живи и здрави.

Не бързайте да ми отговаряте, така и така, като познавам бюрокрацията, отговорът ще пристигна някъде към Рождество 2021, писан от асистента на съветника, на асистента, на Вашия помощник, и ще гласи най-вероятно: “Господин Джамбазки, благодаря Ви, че Ви има, благодаря Ви за въпроса, този въпрос е извънредно значим за нас, ние ще го обсъдим обширно и в детайли, ще помислим дали да не съберем работна група и да използван холистичния метод “. Така и не го видях този холистичен метод, скъпи Шарл.

Не ви ли е позор, скъпи Шарл? ", приключи евродепутатът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР