Евродепутатът от /ЕНП е избран за докладчик на правната комисия

...
Евродепутатът от /ЕНП е избран за докладчик на правната комисия
Коментари Харесай

Избраха Емил Радев за докладчик по регламента за цифровизацията на трансграничното съдебно сътрудничество в ЕС


Евродепутатът от /ЕНП е определен за докладчик на правната комисия в Европейския парламент по оферти правилник по отношение на цифровизацията на трансграничното правосъдно съдействие в Европейския съюз (ЕС) и достъпа до правораздаване по цивилен, търговски и наказателни правни въпроси, съобщиха от пресцентъра на.

Българският евродепутат ще работи по досието взаимно с представител на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Бъдещият правилник е част от напъните за рационализация на правосъдното съдействие и естествено продължение на подхванатите от Европейската комисия законодателни начинания, които имат за цел цифровите информационни канали да се употребяват по дифолт при трансграничните правосъдни каузи.

" Опитът, който към този момент имам като докладчик по регламента за компютъризираната система на Европейски Съюз за връзка при трансгранични цивилен и наказателни производства, ми дава убеденост, че всички ще поставим старания да приключим сполучливо и този законодателен акт ", разяснява.

По думите му с промени в нормативните актове би трябвало да се усъвършенства достъпът до правораздаване и ефикасността на органите, които вземат участие в процедури за трансгранично правосъдно съдействие, се показва в известието. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР