Евродепутатът Илхан Кючюк е на двудневно посещение в Словения, където

...
Евродепутатът Илхан Кючюк е на двудневно посещение в Словения, където
Коментари Харесай

Кючюк и премиерът на Словения обсъдиха членството на България в Шенген

Евродепутатът Илхан Кючюк е на двудневно посещаване в Словения, където взе присъединяване в 18-я по ред стратегически конгрес, който тази година се организира под надпис " Солидарност за световното бъдеще ", оповестиха от пресофиса на Кючюк.


В рамките на визитата си в словенския град Блед водачът на европейските либерали организира двустранни срещи със словенския министър-председател Роберт Голоб и министъра на инфраструктурата Аленка Братушек.

По време на срещата, словенският министър председател за следващ път препотвърди поддръжката си за приемането на България и Румъния в Шенген, съгласно него участието на двете страни ще укрепи Европейския съюз.

„ Въпросите за ролята на солидарността и световната сигурност са тематики, които през днешния ден са в основата на разрешаването на провокациите, които стоят пред всички нас. Този конгрес е извънредно значим изключително в подтекста на войната в Украйна, продължаваща към този момент повече от година. От друга страна климатичните промени в световен мащаб, на чиито последици ставаме очевидци непрестанно - опустошителните трусове през февруари в Турция и големите наводнения, които засегнаха Словения през август. Гарантирането на световната сигурност посредством взаимна работа, обезпечаването на достъп до храна и сила, освен в Европа, само че и по целия свят, с фокус върху изменението на климата и споровете, е наш главен приоритет “, сподели Кючюк.

Кючюк е безапелационен, че сегашната интернационална общественост страда от раздробеност и протекционизъм, което пречи на ефикасното съдействие. Според него Европа би трябвало да поеме отговорност за адаптирането към този многополюсен свят, с цел да улесни по-доброто световно ръководство и взаимното съдействие.

Тазгодишният конгрес търси отговори на актуалната световна неустановеност, понижената сигурност в интернационалната общественост и отговори на бъдещите световни провокации върху солидарността при посрещането на световните провокации тази година./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР