Евродепутатът и областен лидер на ГЕРБ Андрей Новаков внесе жалба

...
Евродепутатът и областен лидер на ГЕРБ Андрей Новаков внесе жалба
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска да се прекрати мандата на кмета на Благоевград

Евродепутатът и регионален водач на ГЕРБ Андрей Новаков внесе тъжба в Административния съд в Благоевград за преустановяване на пълномощията на кмета Румен Томов.

Жалбата е във връзка решение на Общинската изборна комисия, която отхвърли сигнала на някогашния градоначалник Атанас Камбитов за това, че новият кмет не подал искане в едномесечен период да заличи едноличната си компания в Търговския указател, което го слага в спор на ползи. Общинската изборна комисия разгледа проблема на съвещание предишния петък, само че единствено 4-ма от членовете гласоподаваха " за " преустановяване на пълномощията на кмета, а останалите 9 бяха " срещу ".

Сега ГЕРБ апелират това решение на ОИК в съда. " Внасям жалбата и дано магистратите се произнесат по проблема. Ние сме безапелационни, че законът е нарушен. Ще изчакаме решението на съда. През последните 2 седмици виси един голям проблем и тъкмо, тъй като желая да оказа помощ на града и кмета, смятам, че е най-редно Административен съд да се произнесе по дали е нарушен някъде законът или не. Просто желая да оказа помощ на кмета и по тази причина ще се възползвам от правото, което имам, а точно да апелирам решението на Общинска изборна комисия ", обясни Новаков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР