Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира присъдите, издадени във връзка с нападението

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира присъдите, издадени във връзка с нападението
Коментари Харесай

Джамбазки с гневен коментар след скандално ниските присъди, които получиха ромите биячи в Асеновград

Евродепутатът Ангел Джамбазки разяснява присъдите, издадени по отношение на нападението против децата гребци в Асеновград, които доведоха до отвращение измежду обществото поради обстоятелството, че след съкратената процедура, те са по-ниски от плануваните в общия ред, поради направените самопризнания. Ангел Джамбазки акцентира, че е всекидневно решенията на съда да не се разясняват, само че добави: " Така са ме учили в моя факултет в Софийския университет, само че това събитие е толкоз необяснимо и толкоз неуместно и неправилно, че би трябвало да бъде коментирано по някакъв метод. Да нападнеш деца с брадви, мотики и лопати и да бъдеш осъден с година и половина - това е най-тежкото наказване, при което 6 месеца към този момент са излежани, това е необяснимо, това е неуместно, това е отвод на българската държавност от българската държавна територия. Това значи, че правосъдната система си измива ръцете - тези хора, които се опасяват и изясняват, че нямат доверие сега абдикират от своите отговорности да въздадат правдивост и правораздаване ", сподели той пред БНР.

Според Джамбазки промени в закона в действителност няма да решат казуса и постоянно ще има магистрати, които " си измиват ръцете със закона ": " Колкото и да променяме закона, каквото и да вършим, в случай че няма воля, в случай че няма схващане за държавност, в случай че няма схващане, че един човек е тръгнал да убива - в изискванията на навалица, в изискванията на проведена незаконна група, въоръжена с мотики, с брадви, с кирки, лопати и какво ли още не, постоянно ще намерят да се измъкнат, в случай че нямат схващане.

Съдебната власт е самостоятелна от законодателната, доста пъти сме водили този диалог в границите на нашата група и в границите на Народното събрание и постоянно диалогът е бил следния и отговорът е бил: " Не се месете в работата на самостоятелната правосъдна власт, те съдиите знаят ". Ами ето какво знаят. Ето съдиите на първа инстанция взеха своето е " умно, заслужено " правосъдно решение. Това са самостоятелните, мъдри съдии в този случай ", уточни евродепутатът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР