Евродепутатът Андрей Новаков се опита да избяга от неудобен въпрос

...
Евродепутатът Андрей Новаков се опита да избяга от неудобен въпрос
Коментари Харесай

Хекимян като Цънцарова пита за Къщата в Барселона и Борисов, Новаков от ГЕРБ отвръща с нападки за аутокю и слушалки

Евродепутатът Андрей Новаков се опита да избяга от неуместен въпрос на водещия на утринния блок на бТВ Антон Хекимян за така наречен къща в Барселона и за скандалните записи с гласа мощно наподобяващ на този на премиера Борисов, с нападки към малкия екран, в чието студио гостуваше, написа.

" Аз нямам пред себе си аутокю и слушалки ", сподели Новаков, намеквайки, че някой различен споделя на Хекимян какво да го пита.

Водещият обаче незабавно сподели какво написа на аутокюто. Там надписът гласеше " Ангел Кунчев - студио " - идващият посетител в предаването.

" Правите внушения с реплики към мен, че нещо пишело на аутокюто. Аз не виждам какво написа в аутокюто, вие виждате ли ", попита Хекимян и изиска на два пъти да прочете текста. Нещо, което Новаков не направи, само че феновете видяха текста.

Това съществено обърка амбициозния млад политик, който се опита да изясни, че нямал поради тв водещия.

" Ама, вие за какво решихте, че се отнася за вас ", сподели той.

" Ние двамата си приказваме ", отговори Хекимян, а Новаков изясни, че желал да каже, че няма от кое място да чете и не знаел освен това.

Според него митинги имало в цяла Европа, а престижът на Борисов не бил разтърсен макар серията от отрицателни изявления против ръководството му в реномирани западни издания.

" Създава се чувство, което ми припомня за исторически инстикт от края на предишния век – то е, че отвън София огромният брат е седнал да заседава. Да забележим дали ще ни насърчи или накаже според от това дали сме били послушни или не. Трябва да имаме самочувствие на пълновръстен член на Европейски Съюз и не може да представяш едно напълно рутинно съвещание на комисията по права и свободи като чуване, на което си привикал някой да му се скараш ", сподели Новаков във връзка вчерашното съвещание в комисията LIBE към Европейския парламент.

Еврокомисари непрекъснато идват в Екологичен потенциал и вземат участие в съвещания на всевъзможни тематики, добави той.

Новаков разгласи, че България не е първата страна, която е обсъждана в комисията, нямало да бъде и последната. По думите му е доста значимо да се посочват ясно политическите такъми на критикуващите България евродепутати.

" Не може да се изважда рутинно европейско съвещание, като съвещание за рецензии към страната ни ", безапелационен бе Новаков.

Той разяснява и сравненията на режима на Борисов с този на беларуския деспот Лукашенко.

" Твърдението, че човек, който е отишъл на митингите, се оставя без вода и самун и се лишава от съществени права и свободи, съгласно мен не оказва помощ на митингите, тъй като аз виждам на митингите доста мои връстници, с които непрекъснато приказвам и аз имам вяра, че те имат своите рационални претенции и  ние се вслушваме в тях. Що за тирания е тази, която 64-и ден освен разрешава, само че и предизвиква хората да излизат и стачкуват, да изразяваш мнението си където пожелаеш и колкото пожелаеш ", сподели още Новаков, а водещият Антон Хекимян го репликира, че митинги има и в Беларус. 

Относно появилата се информация, че Доналд Туск е отказал поддръжка за премиера Бойко Борисов, която да се изрази в позиция на ЕНП, Новаков разгласи, че не са търсили помощ и не знае за сходна самодейност.

" Туск не е сравнявал Борисов с деспот. Не ми е известно някой да е желал поддръжка. Нямам спомен да сме ходили да желаеме отбрана и някой да ни пази ", разгласи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР