Евро-атлантическият център за сигурност на бившия зам.-шеф на ГЕРБ Цветан

...
Евро-атлантическият център за сигурност на бившия зам.-шеф на ГЕРБ Цветан
Коментари Харесай

Центърът на Цветанов разкритикува ултимативния тон“ към Скопие

Евро-атлантическият център за сигурност на някогашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува ръководещите за " ултимативния звук " към Скопие. Според центъра сходна изразителност ще отслаби ролята на България като фактор за непоклатимост и водач в района и ще поддържа антиевропейските сили в Северна Македония.

Пълен текст на позицията на Евро-атлантическия център за сигурност:

" Българският народен интерес по отношение на Република Северна Македония е нейната самостоятелност, териториален интегритет и целокупност. Българският народен интерес ще бъде в допълнение подсигурен, когато Северна Македония стане част от Европейски Съюз и наш съдружник в НАТО, с цел да противостоим дружно против причинителите на нашите национални произшествия, които и през днешния ден съставляват екзистенциална опасност за стабилността на района.

За първи път след 1918г. геополитическата конюнктура разрешава Република България и Република Северна Македония да бъдат част от обща политическа общественост, основана на полезностите на демократичния свят и евро-атлантизма. Като българи не трябва да пропуснем този късмет. Народът на Северна Македония чака от България градивно отношение, а не вражеско размахване на пръст.

Противниците на този развой, от двете страни на границата, през годините построиха самобитна " Балканска “ стена сред страни, споделящи обща история. Така те способстваха само за своите политически кариери и за ползите на сили отвън София и Скопие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР