Евразийският икономически съюз ( EaEU ) въвежда антидъмпингови мита за

...
Евразийският икономически съюз ( EaEU ) въвежда антидъмпингови мита за
Коментари Харесай

Евразия въвежда антидъмпингови мита за някои видове хербициди от ЕС

Евразийският стопански съюз ( EaEU ) вкарва антидъмпингови мита за някои типове хербициди от Европейския съюз. Министерство на земеделието на Руската федерация слага въпроса за специфичен надзор заради опасенията на отрасловите организации от възможен растеж на цените на продуктите за растителна отбрана, нарастване на разноските на земеделските производители, по-ниските добиви и произвеждане на артикули. Решението за въвеждането на сходна мярка от Евразийския съюз бе признато на 29 май тази година след антидъмпингово следствие.
Така за производителите с комерсиалната марка Syngenta митата са 27,47 %, BASF – 28,74 %, Monsanto - 32,43%, Bayer - 52,23%, Arysta Lifescience, Adama, Dow Agrosciences, DuPont, Nufarm, Cheminova, Ciech, Isk Biosciences – 28,6%. За производителите на хербициди под други търговски марки, митата са 52,23 %. Има и хербициди, които няма да бъдат облагани с мита.
Размерът на матата подхожда на дъмпинговия марж на производителите и се вкарват за период от 5 години.
Решението е вследствие на следствие, инициирано от представители на бизнеса на страните от EaEU, соперд което през интервала 2013 – 2016 година хербицидите от Европейски Съюз да били доставяни в страните от Евразийския съюз по дъмпингови цени.
По данни на така наречен Евразийски стопански съюз, дъмпинговият марж за другите производители е от 27,47 % до 52,23 %.
От институцията оповестяват, че през 2013-2016 година размерът на импорт на хербициди от Европейски Съюз годишно се е увеличавал. „ Ръстът на импорт от Европейски Съюз през 2014 година е бил 4,3 %, 2015 година - 7,5 %, и 2016 година - 9 %. През оценения интервал цените на производителите от Европейски Съюз е бил под цените на производителите от Евразийския съюз приблизително с 9,3 % “.
Евразийската икономическа комисия разгласи начало на дъмпингово следствие във връзка с хербицидите, внасяни от Европейски Съюз при започване на 2017 година, като тогава заяви, че следствието е почнало по искане на Русия, Беларус и Казахстан.
От съветското земеделско министерство означават за Интерфакс, че съгласно Съюза на съветските производители на захар, Националната асоциация за месо и други организации, че при използване на антидъмпинговите мита съществува заплаха от повишение на цените на продуктите за растителна отбрана, а в резултат на това и от появяването на рис от нарастване на разноските за всички селскостопански производители, допустимо намаляване на реколтата “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР