Евгения МладеноваНе е необходимо да се обособяват отделения за КОВИД-19,

...
Евгения МладеноваНе е необходимо да се обособяват отделения за КОВИД-19,
Коментари Харесай

Сербезова: Болниците имат готовност за нова вълна на КОВИД-19

Евгения Младенова

Не е належащо да се обособяват отделения за КОВИД-19, болните от ковид може да бъдат лекувани и в други отделения - да вземем за пример по пулмология, при съблюдаване на съответните ограничения за неразпространение на болест. Това сподели по време на чуването й в Народното събрание министърът на опазването на здравето Асена Сербезова. Тя разясни, че все още 4% от болничните кревати за КОВИД-19 са заети, а в интензивни отделения са 37 души. По думите й и от НЗОК са на мнение, че към този момент не е належащо да се обособяват отделения за КОВИД-19. По думите на Сербезова системата има подготвеност за метаморфоза, в случай че това се наложи при растеж на случаите, шефовете на РЗИ могат да издадат съответните заповеди.

Ръстът на заболелите от КОВИД-19 е 127% през последните 14 дни, разгласи Сербезова. По думите й последно в страната сходен дял относителни стойности е следен през февруари.

На съвета по имунопрофилактика е предоставено да актуализира протокола за лекуване. Има наличия от моноклонални антитела за лекуване на заболели от КОВИД-19.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР