Евгения и Николай Баневи ще отговарят пред съда за пране

...
Евгения и Николай Баневи ще отговарят пред съда за пране
Коментари Харесай

От архива: Как Банев вдигна сватба за милиони и покани Джо Кокър да му пее на ушенце

Евгения и Николай Баневи ще дават отговор пред съда за пране на над 1 милиард лв., като част от тях най-вероятно са потънали и в сватбата им преди 12 години, която и до през днешния ден е измежду най-скъпите церемонии от началото на века, написа в. " Ретро ".

През седмицата на самозабравилите се милионери бяха предявени обвинявания за седем разнообразни закононарушения, осъществявани в продължение на тринадесет години - т.е. сватбеното им празненство попада в следствия интервал.

През есента на 2006 година шефката на туристическия холдинг на Николай Банев, Евгения Генчева, получава публично неговата фамилия пред 500 определени посетители в тогавашния " Софияленд ". Там двойката си разменя златни халки с по 50 брилянта. На гражданската гала младоженецът е с костюм на Долче и Габана, а булката – с бял тоалет на Армани. Вечерта пък тя разхожда най-скъпата булчинска роля, идвала на родна земя по това време. Шикозният тоалет на ливанския дизайнер Ели Сааб е изработван три месеца в Париж и коства над 50 хиляди евро.

За празненството особено от Русия идват танцьорите от московския отбор „ Руска рома ”. Гвоздеят в програмата е именитият Джо Кокър, който каца в София с частния си аероплан, оркестъра и беквокалистките си особено за сватбата на Баневи. Освен Кокър, чийто хонорар бе не по-малко от 100 хиляди евро, на сцената излиза и тежката артилерия на българската сцена Лили Иванова и Силвия Кацарова, а водещ на празненството е Ники Кънчев.

Менюто е от пиле мляко – маринован октопод, гърди от патица на грил с филенца портокал и сос от тропически плодове и прочие, полети с елитни напитки. От кумовете си Весела и Димитър Барбукови младото семейство получава 10-метрова яхта. Баневи връщат жеста с алено ферари, опаковано със златна панделка.

5 години след обилната си женитба с Евгения Николай Банев подвига втора – на огромната си щерка Мария, която е от брака с първата му брачна половинка Красимира. Кметът на Шабла венчава пристигналите с ролс-ройс младоженци на гала на един от басейните край ваканционното населено място „ Русалка “, благосъстоятелност на семейството.
Булчинската рокля на Мария – още веднъж на Ели Сааб, е с 5000 кристала „ Сваровски “. 300 броя раци, 80 кг калкан, свине и агнета на чеверме, 6-етажна сватбена торта, 20-годишно уиски са единствено част от екстрите, с които бащата гощава 270-те посетители на Мария и зетя Живко.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР