Евгений Тимошенко и жена му бягат от родния си град

...
Евгений Тимошенко и жена му бягат от родния си град
Коментари Харесай

Евгений Тимошенко: Дойде руска войска и започнаха да убиват

Евгений Тимошенко и жена му бягат от родния си град преди години, през днешния ден са в Словакия

„ Аз се споделям Евгений Тимошенко. Аз пребивавам в Словакия, тъй като се случиха такива неща в моята татковина Украйна. Тогава Русия окупира нашата територия. Оказа се, че това ѝ е малко и 8 години по-късно тя желае да превземе цялата страна “ – по този начин се показва Женя пред екипа на Той и жена му Катя са родени и израснали в Донецк. Първият им език е съветски.

Избягали са малко след окупацията на града през 2014 година

„ Аз съм човек, който там се е родил и съм живял 34 години. Мога да кажа, че там в никакъв случай не са съществували проблеми. Всички живеехме спокойно – и рускоговорящи, и украинскоговорящи. Това, което видях аз от вътрешната страна е, че в избран миг започнаха да се появяват едни тиква хора с военни униформи, които пристигнаха да пазят мен, рускоговорящия човек в Донецк. Всички бяхме удивени! “, споделя Женя.

По думите му множеството младежи са напуснали Донецката национална република, а възрастните не могат или не желаят да се осведомяват за ставащото по света посредством световната мрежа. Как реагира той на историите за убивани от украинците деца? „ Това са неистини. Лъжи. Това в никакъв случай не се е случило. Истината е че такива ужасни неща не са се случвали. Обратното е. При нас пристигна съветска армия и започнаха да убиват нашите хора. Точно това, което в този момент се случва в Киев. Вие виждате ли какво се случва в Киев? Половината хора в Русия не имат вяра, че това се случва и не го виждат “, дава отговор Женя.

Съпругата му Катя има и българска кръв, дядо ѝ е от нашата страна. Съжалявам, че „ в България доста хора поддържат съветската политика “.

Днес Женя, Катя и други хора, избягали от Донецк след окупацията през 2014 година оказват помощ на своите сънародници, бягащи от съветската експанзия върху цялата им страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР