Евгений Сердюк отново блесна за Черно море, след като вкара

...
Евгений Сердюк отново блесна за Черно море, след като вкара
Коментари Харесай

Евгений Сердюк: На терена мисля за футбол, а когато се прибера мисля за семейството си

Евгений Сердюк още веднъж блесна за Черно море, откакто вкара майсторски гол, с който фиксира успеха против Арда с 2:0.

Украинският нападател приказва за предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия, разяснявайки протичащото се в неговата родна страна, фамилията му и по какъв начин се оправя с цялото това напрежение, когато би трябвало да излезе на терена.

Сердюк разкри, че се пробва във всяка една допустима минута да поддържа връзка със своето семейство и че сега се пробва да ги докара в България.

" В Донецка област е баба ми по майчина линия, както и баба и дядо по бащина линия, а брат ми, дружно с майка ми и татко ми, се пробват да пресекат границата. Не зная тъкмо къде се намират, не ми споделят, желаят първо всичко да мине добре. Мисля, че пробват да влязат в Румъния или в Полша. Днес още веднъж се чух с тях. Всеки ден, всеки час и всяка минута се пробвам да се чуваме и да поддържаме някаква връзка ", съобщи Сердюк.

Играчът на " моряците " разяснява още и какъв брой е мъчно за него да се събере преди всеки един мач.

" Трудно е, само че би трябвало да намираме мощ и религия в себе си да продължаваме напред, да пазим Украйна и да демонстрираме какво се случва там. Отборът доста ми оказва помощ, с цел да се събера преди мач. Съотборниците ми, треньорът - всички ми оказват помощ. Аз съм експерт и незабавно отхвърлям от себе си тези мисли, когато изляза на терена. По време на мача аз съм изцяло концентриран върху играта, върху това да оказвам помощ на своите съотборници и да реализираме резултати, а по-късно, когато се прибера у дома, мисля за фамилията си ", показа нападателят на Черно море.

Накрая Евгений Сердюк прикани за прекъсване на военните дейности в Украйна и добави, че повече не може да гледа какво се случва в неговата татковина.

" Просто Путин да се спре и да не прави това. Влиза на непозната територия и основава безпорядък. Нагледах се на задоволително фотоси и видеа и повече не мога. Затова желая да доведа фамилията си тук, с цел да не им се случи нещо. За последно бях в Украйна през декември в паузата от шампионата. Никой там тогава не вярваше, че ще се случи сходно нещо, въпреки че от пет месеца Путин разказваше по какъв начин ще влезе в страната ", приключи украинският голмайстор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР