Евгений Касперски, ръководител на Kaspersky показа смартфон, създаден от разработчици

...
Евгений Касперски, ръководител на Kaspersky показа смартфон, създаден от разработчици
Коментари Харесай

Шефът на Kaspersky изненадващо показа руски смартфон с KasperskyOS

Евгений Касперски, началник на Kaspersky сподели смарт телефон, основан от разработчици от Aquarius и работещ със софтуерната платформа KasperskyOS. Напълно функциониращото устройство беше показано пред участниците в срещата на върха за нововъведения на Sistem Electric.

Бизнесменът сподели смарт телефона и заяви, че той е напълното дееспособен. Хардуерната част на устройството е осъществена от експерти на Aquarius, а „ целият програмен продукт, операционната система, като се стартира от зареждането, е напълно наша “, добави Евгений Касперски.

От компанията на Касперски обясниха, че това е един от изследователските мостри на смарт телефона. Те споделиха също, че основаната от тях софтуерна платформа може да се употребява на устройства от съветски и азиатски производители, само че те би трябвало да са подобаващи за „ избрани условия “. Приоритетните целеви сегменти за тази операционна система са корпоративните и индустриалните.

В края на предходната година Megafon приключи тестванията на смарт телефон с „ KasperskyOS for Mobile “. Както и в този момент, тогава това беше проучвателен план, който разработваше операционна система за професионални мобилни устройства. През 2022 година медиите в Русия писаха, че Kaspersky към този момент не взе участие в плана за основаване на предпазен смарт телефон за военните, който беше осъществен в съдействие с Aquarius и включваше стартирането на Aquarius NS M11.

Що се отнася до KasperskyOS, това е операционна система с микроядро и не е клонинг на никоя друга платформа. Микроядрото на платформата е написано напълно от нулата и не употребява кода на ядрото на Linux. Платформата е фокусирана върху основаването на хардуерни и софтуерни системи, които са предпазени от всевъзможни закани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР