Евгений Дайнов, политолог, в коментар за Deutsche Welle Около година

...
Евгений Дайнов, политолог, в коментар за Deutsche Welle Около година
Коментари Харесай

Към избори 2022: Вече се чуват бойните им викове за реванш

Евгений Дайнов, политолог, в коментар за Deutsche Welle
Около година на власт не бяха герои от 90-те години, доносници, полицаи, бандити и простаци. Страната се управляваше от ново потомство, което изглеждаше, говореше и действаше по напълно нов метод - в действителност по естествения фасон на цивилизовано ръководство.
Какво обаче се случваше с гореописаните " герои "? Отначало не повярваха, че епохата се сменя. После притихнаха. После започнаха да търсят цаката на новата власт - и я откриха посредством 90-арските карикатури към Слави Трифонов. А в този момент се готвят за реванш, когато още веднъж вземат властта.
Само за последната седмица видяхме чутовно оживление в емблематични среди, свързани с епохата " преди Кирил и Асен ". Кметът на Царево, посветил живота си на заличаване на природата в поверената му община, скочи на Министерството на околната среда и водите поради оповестяването на Корал за предпазена околност. Зърнарите и строителните компании, отгледани от бойкоборисовщината, оповестиха протест. А АПИ ненадейно спря всички публични поръчки заради повода, че този път, в новата ера, те бяха проведени съгласно разпоредбите и там надали щяха да се класират нормалните обвинени. Организираха се и идват. Вече се чуват бойните им крясъци и размахваните над главите им бухалки. Този път имат да си отмъщават на всички, с цел да не ги плашим към този момент в никакъв случай по този начин, както ги плашим от 2020.
Реклама Настъплението им съответства с солидна пропагандна офанзива в интерес на Кремъл. Сайтове и сайтчета бълват несъществуващи лекции, изявленията и публикации на несъществуващи " западни професори ", работещи в несъществуващи институти и изявяващи се в несъществуващи издания. Всички те, несъмнено, " признават ", че за войната е отговорен Западът, а Русия е жертва. Тези извършения явно играят ролята на артилерийска подготовка: да унищожават мозъците на популацията, тъй че на изборите да ги върне на власт. После, несъмнено, уредниците ще желаят от тях да си платят за поддръжката: договорче с " Газпром ", неспазване на глобите против Русия, бойкот на Европейски Съюз и НАТО от вътрешната страна. Срокът на валидност на Има Такъв Народ изтече Даниел Смилов, политолог, в коментар за Deutsche Welle Както постоянно става в калпаво и непрофесионално шоу, Слави Трифонов още веднъж гръмна черешовото си топче малко авансово. С разсърденото и преиграно " отдръпване " стана ясно, че Има Такъв Народ в действителност в никакъв случай не са имали желание да вземат участие съществено в ново държавно управление: просто са разигравали театро, с цел да тушират несъмнено отрицателните реакции, които инкасираха със свалянето на държавното управление. Във подправения скандал те видяха опция да хвърлят тиня върху Демократична България и да им стоварят част от виновността за разпадане на държавно управление и парламент. В преиграването си те използваха същия прийом, както и при свалянето на държавното управление: колкото " измяната " на " МА-КЕ-ДО-НИЯЯЯЯ " беше същинската причина за вота на съмнение, толкоз и " абсурдът " със записа е причина за протеста им на третия мандат. Ако сходни, съшити с бели конци откровени неистини стартират да " минават " в българската гласност, то това би означавало, че тя е изгубила всевъзможни критически качества. Към калпавото шоу на Има Такъв Народ имаше и една надарена добавка от страна на Йордан Цонев, който безапелационно изигра Киряк Стефчов в " Панорама ". Загрижен за " държавността и истината ", заместник-председателят на Движение за права и свободи, прочут в обществеността и с дълбокосмислен прякор, съвсем насълзен цитира Библията. Добре че християнският Бог не е толкоз избухлив като Зевс, тъй като господин Цонев можеше да бъде изумен от гръм още в студиото и да не получи опция да каже на финала паметните Киряк-Стефчови думи: " Аз не мога да остана тука и излазям. " На фона на Цоневия очерк последващото зрелище на Тошко Йорданов беше малко под нормалната си висота на неприятно разказан остарял анекдот.Всяко шоу в даден миг би трябвало да спре. А някои са несъмнено с от дълго време изминал период за валидност. Свързани публикации Слави Трифонов постави точка и на този парламент 23 юли 2022, 19:59 PRoкуратура в шкафчето на Борисов 14 юли 2022, 09:26 " Политико ": България бие паника за мафиотската граница на Европейски Съюз 9 юли 2022, 08:32 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Евгений Дайнов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР