Евгени Крусев подаде оставка заради обвинение за ремонта на Графа“

...
Евгени Крусев подаде оставка заради обвинение за ремонта на Графа“
Коментари Харесай

Евгени Крусев подава оставка заради обвинение за ремонта на „Графа“, Фандъкова ще я приеме

Евгени Крусев подаде оставка поради обвиняване за ремонта на „ Графа “ Заместник-кметът по превоза на Столична община Евгени Крусев подава оставка . Причината е получена призовка в качеството на обвинен по отношение на ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Кметът на София Йорданка Фандъкова ще одобри подадената оставка , показаха в известие от Столична община.

Ето какво сподели Крусев: " Вчера късно следобяд, към 18 часа, получих призовка от прокуратурата по отношение на инспекцията, която вършат за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " , като там съм свикан в качеството си на обвинен. В тази връзка смятам, че най-отговорната и мъжка позиция е да си подам оставката , с цел да може следствието да си свърши напълно работата. Категорично мога да заявя, че ще си защитя името . Точно това е задачата на действието, което върша сега. Оказваме цялостно подпомагане на всички проверяващи органи , които се занимават с ремонта на " Граф Игнатиев ". Изпратили сме цялата изискана документи и ще продължим да оказваме цялостно подпомагане ".

 ремонтът на рубрика БГНЕС

" Аз в качеството си на възложител на тази процедура нося отговорност . Ще продължа да нося тази отговорност и в хода на инспекцията на прокуратурата. Ако съм бил измамен от архитект или някой различен, който е взел участие в целия развой по изработката на плана и така нататък, се надявам, че прокуратурата ще го откри. Към момента можем да кажем, че " Граф Игнатиев " от един ориенталски битак , на каквото приличаше преди, става една от красивите улици в София . Вярвам, че в скоро време ще бъдат приключени всички елементи към този ремонт и се надявам скоро да се възстановят трамвайните направления. А пък към този момент като има по-голяма изясненост по отношение на инспекцията на прокуратурата, ще ви осведомяваме ", уточни още Евгени Крусев.
-->
Проверката стартира след смяна на плана " в крачка " и подозрения за нарушаване на Закона за публичните поръчки . В качеството си на заместник-кмет по превоза Евгени Крусев е възложител на публичната поръчка за евросредства в размер на 24 млн. лв..


 ремонтът на рубрика БГНЕС

В известие до медиите от Столичната община оповестиха, че ще продължат да спомагат на инспекцията на прокуратурата: " Като част от това преди месец до прокуратурата бяха изпратени резултатите от инспекцията на дирекция " Вътрешен одит ". По заповед на кмета бяха тествани всички условия, довели до изменението на плана за релсовия път по ул. " Граф Игнатиев ".
 
" Столична община оказва цялостно подпомагане на проверяващите органи, като всички документи и открити от вътрешната инспекция обстоятелства са присъединени към инспекцията на прокуратурата. Като възложител на плана господин Крусев носи своята отговорност . Реконструкцията на ул. " Граф Игнатиев " е огромен план, при реализацията на който се изисква експертизата и способените решения на необятен кръг специалисти, включително и проектантите. В този развой всеки един носи своята персонална и професионална отговорност ", декларира Йорданка Фандъкова , представена в известието.

 ремонтът на рубрика БГНЕС
Още вести за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ":


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР