Евгени Иванов, наричан Пушката, заради силния си сервис и гимнастическите

...
Евгени Иванов, наричан Пушката, заради силния си сервис и гимнастическите
Коментари Харесай

Защо плажният волейбол е най-популярното забавление от Калифорния до Варна?

Евгени Иванов, именуван Пушката, поради мощния си сервис и гимнастическите си умения / последното е по информация на самия него/, е български национал играч по волейбол до 2008 г.  Висок е 210 см, има записани 233 мача единствено за националния ни отбор и още стотици мачове за тимовете, в които е играл. Световен първенец за младежи в Кайро, участник в европейското състезание в Атина и на олимпийските игри в Атланта и Пекин, бронзов медалист от Световното състезание по волейбол в Токио,  бронзов медалист от Световната купа в Япония, първенец на Полша и  притежател на купата на Полша със СКРА (Белхатов), първенец на България и притежател на купата на България с ЦСКА. През 2015 година е състезателен шеф на Европейското състезание по волейбол, в интервала 2015-2016 година е шеф на Националната волейболна лига, а от 2020 година е Председател на Комисията по детско-юношески волейбол към Българската федерация по волейбол. Именно от него ще научим повече за историята на играта.
 
Плажният волейбол е идеалният летен коктейл, тъй като миксира всички нужни съставки на положителното въодушевление -  плаж, море, придвижване, развлечение за минимум двама, само че когато не се играе на шампионат може да побере на мрежата си колкото искащи има без значение от растеж, пол  и умения. Правилата са лесни и всеки може да рискува и да се впусне в тази лятна спортна случка като е нужно да се откри най-малко един храбрец, който да застане един до друг с теб.
 Нестле България
Какво не знаем за играта? Ето 6 забавни обстоятелството, които може да те изненадат.
 
Средният брой скокове на състезател по време на мач по плажен волейбол е 85, а пробяганото разстояние 775 м. Това несъмнено е добра кардио подготовка, която способства за възстановяване на формата. 
Броят на непрофесионалните играчи в света се приближава до един милиард души или съвсем 75% от популацията на Китай.

По време на шампионата от Major сериите във Виена е усъвършенстван върхът за най-висока скорост на топката при начален удар в плажния волейбол. Постижението от 119 км/ч е записано от италианския волейболист Паоло Николай в дуел от груповата фаза на конкуренцията.

През 1996 година на Олимпийските игри в Аталанта, плажният волейбол е разгласен за олимпийски спорт.

Знаците имат своето значение. Отворена ръка значи, че няма да се прави блок на съперника в зоната на играча. Един пръст – играчът ще блокира офанзивата по права линия или късия диагонал. Два пръста – играчът ще блокира офанзива по дългия диагонал. Свит пестник – тук блокът ще бъде на топката, като от самото начало се следи позицията на атакуващия състезател и в последния миг се преценя къде тъкмо да се спре офанзивата.
Поради меката, пясъчна настилка, сериозните пострадвания са необичайност в плажния волейбол. И по този начин, какво чакаш? Излез и играй!
 Нестле България
Кратка история на плажния волейбол, с цел да знаеш с какво се захващаш
 
Появява се при започване на 20 век на Хавайските острови и дължи раждането си на  сърфа. А кое е общото?
Докато чакат подобаващата вълна, сърфистите играят волейбол на плажа. И тъкмо като огромна вълна, плажният волейбол залива Калифорния. В Санта Моника са издигнати голям брой кейове за разширение на пясъчната зона, където феновете на новия спорт построяват голям брой стадиони.
Първият формален шампионат по двойки е извършен през 1948 година в Лос Анжелис, Калифорния, а скоро малкия екран, медиите и всички запалени за нещо ново почитатели покачват интереса към този спорт и несъмнено, спонсорите стартират да влагат в него. Създават се професионални тимове, пораждат национални федерации и се унифицират разпоредбите.

Първият шампионат по плажен волейбол за фенове, в който се включва „ Нестле за Живей интензивно! ” като сътрудник на обичайните плажни спортове, проведени от община Варна на плаж Аспарухово, се случва през 2018 година
Оттогава към този момент четири следващи години „ Нестле за Живей интензивно! ” провежда независими шампионати по плажен волейбол всяко лято във Варна. Турнирът „ Нестле за Живей интензивно! Плаж 2022 “ следва на 30 юли от 16 часа, когато на мрежите на Южен плаж Варна ще бъде горещо и занимателно. 
Ако желаете да премерите сили, запишете се за присъединяване в шампионата във Facebook, а черешката ще бъде „ Мача на звездите “ на Пушката и звездния тим на „ Нестле за Живей интензивно! Плаж 2022 “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР