Евертън постигна много важна победа с 1:0 над Лийдс на

...
Евертън постигна много важна победа с 1:0 над Лийдс на
Коментари Харесай

Евертън спечели жизненоважната битка с Лийдс и се измъкна от зоната на изпадащите

Евертън реализира доста значима победа с 1:0 над Лийдс на „ Гудисън Парк “, с помощта на която се измъкна от зоната на изпадащите. Единственото попадение осъществя Шеймъс Коулмaн в 64-тата след неточност на Илан Мелие. Това бе втора победа на „ карамелите “ в трите мача на тима под управлението на новия управител Шон Дайч. Лийдс по този начин и не съумя да да стигне до прецизен удар в тази среща.

Дайч бе направил една смяна спрямо дербито на Мърсисайд. Нийл Мопе стартира вместо Елис Симс. Лийдс излезе със същите 11, които стартираха и против Манчестър Юнайтед.

Битката през първото полувреме бе много здрава, като „ карамелите “ създаваха по-добрите положения, само че завършващият удар липсваше.

В 33-тата минута в две поредни обстановки играчи на гостите чистеха топката от голлинията. Първо Мелие не излезе добре при следващото центриране от корнер, Тарковски насочи топката с глава, само че Вьобер почисти. Макнийл върна топката назад в наказателното поле, Мопе засече с глава, само че този път Маккени почисти от голлинията. В 37-ата минута още веднъж Тарковски засече след центриране от ъглов удар, само че този път Мелие избави.

В началото на второто полувреме Макнийл и Бамфорд пропуснаха по една добра опция. Мелие пък на два пъти избави удари на Миколенко. Така се стигна до 64-тата минута, когато Евертън най-накрая взе подобаващ задатък. Това се случи след ненадейно попадение на Шеймъс Колмън. Не бе ясно дали той опита центриране или удар от дребен ъгъл, само че хвана Мелие неопитен – 1:0.

В самия край Дукуре пропусна огромна опция да удвои, откакто излезе очи в очи с Мелие, само че се забави и това даде опция на Ааронсън да се завърне и да предотврати головата опция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР