Евентуален хаотичен Брекзит би имал значителни последствия и ще бъде

...
Евентуален хаотичен Брекзит би имал значителни последствия и ще бъде
Коментари Харесай

Шефът на МВФ: Хаотичен Брекзит ще има значителни последствия не само за Великобритания

Евентуален безреден Брекзит би имал обилни последици и ще бъде най-големият кратковременен риск за английската стопанска система, макар че всички способи на излизането на Англия от Европейски Съюз ще имат своята цена. Това съобщи през днешния ден ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард в тирада в Лисабон през португалския държавен съвет, съобщи Ройтерс, като цитира извадки от речта.
 
Лагард бе поканена на съвещанието на този върховен съвещателен орган към президента на Португалия, на което бяха обсъждани последствията от Брекзита.
 
По думите й всички разновидности на Брекзита ще доведат до чисти вреди за английската стопанска система, само че " най-голямата спънка " са бъдещите връзки с Европейски Съюз. Като акцентира, че Брекзитът без съглашение ще бъде " най-значимият кратковременен риск " за английската стопанска система, тя добави, че и други страни в Европа ще пострадат " в друга степен ".
 ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард в Лисабон БГНЕС
Лагард уточни категорично Ирландия и Холандия, които са в близки връзки с Обединеното кралство, само че също и Португалия, чийто главен туристически пазар е във Англия.-->
 
" Важни връзки в търговията и туризма може да бъдат разрушени, а загубата на доверие във финансовите пазари отвън вашите (португалските) граници може да докара до повишение на суверенните и банковите лихвени проценти, което би потиснало растежа ", сподели шефката на МВФ.
 
Относно световните трендове тя означи, че към този момент не следва криза, само че съгласно нея " рисковете за спад са нарастнали отчетливо ". Като образци тя загатна комерсиалните разногласия, високите равнища на световния дълг и забавения напредък в Китай.
 ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард в Лисабон БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР