Евелин Ернандес е 21-годишно момиче от Салвадор, което преди три

...
Евелин Ернандес е 21-годишно момиче от Салвадор, което преди три
Коментари Харесай

Младата Евелин абортира след изнасилване и тогава започват кошмарите ѝ

Евелин Ернандес е 21-годишно момиче от Салвадор, което преди три години претърпява може би един от най-големите ужаси, който може да се случи на 18-годишно момиче.

Неизвестен мъж я изнасилва, само че и до ден-днешен той не е хванат, тъй като Ернандес в никакъв случай не подава сигнал в полицията. Причината - заплашил я е, че ще се върне и ще убие и нея, и околните ѝ. След няколко месеца обаче момичето схваща, че е бременно от насилника си и без да се поколебае отива в болничното заведение и прави аборт.

Докторите, направили операцията, алармират на управляващите и по-късно Евелин Ернандес е арестувана, а прокуратурата ѝ повдига обвиняване в ''тежкото ликвидиране на детето ѝ''.

През 2017 година съдът в родния ѝ град в Салвадор я афишира за отговорна и постановява 30-годишна присъда за решението ѝ да помята. Впоследствия обаче присъдата е обжалвана и Върховният съд анулира наказването и насрочва ново дело по случая поради ''спорни и недоказани обстоятелства''.

Така се стига до сегашното, в което правосъдните несгоди на младото момиче не престават, осведоми ''La Vanguardia''.

,,Слава Богу, мога да кажа, че съм добре, тъй като съм почтена. Вярвам, че в този сложен път Бог е с мен, имам вяра и на юристите си'', съобщи пред медиите в родината си Ернандес на влизане в Съдебната палата през вчерашния ден, придружавана от своето семейство.

Пред постройката на съда, в което се гледа делото, участваха и доста деятели от разнообразни неправителствени организации, които упорстват страната да декриминализира правото на аборт.

Към днешна дата абортът в Салвадор е неразрешен от закона поради всевъзможни условия, даже и да има предпоставки раждането да заплаши под някаква форма живота на майката. Предвиденото наказване за осъществен аборт в страната е сред две и петдесет години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР