Евакуираха гимназията по туризъм в Русе, съобщава Нова телевизия. Причината е

...
Евакуираха гимназията по туризъм в Русе, съобщава Нова телевизия.
Причината е
Коментари Харесай

Сигнали за бомба в училища в страната

Евакуираха гимназията по туризъм в Русе, оповестява Нова телевизия.

Причината е сигнал за сложена бомба. По предварителни данни той е бил подаден на тел. 112 към 10.30 часа през днешния ден.

Всички възпитаници от двете здания на гимназията, които се намират в разнообразни квартали на града, са били изведени.

По данни на bTV сигналът е получен по електронната поща, като сходни закани са изпратени и за други образователни заведения в страната . Част от тях са в Сливен, Стара Загора и София.
 Не е работа на учителите да търсят бомби в учебно заведение
Не е работа на учителите да търсят бомби в учебно заведение

Извеждането на децата при бомбена опасност да става от полицията, желаят синдикалистите

Незабавно е почнала процедурата за деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора, като сега полицията претърсва постройката.

Полиция охранява региона на учебното заведение и на образователната база.

Впоследствие беше обявено, че малко преди 13.00 ч. сигнал за бомба е получен и в ПГ по компютърни науки " Минко Балкански " в Стара Загора . Последвала е незабавна реакция и инспекция в учебното заведение. Не е имало евакуация на ученици иучебният развой не е спирал.

Припомняме, през март тази година имаше взрив на бомбени закани в учебните заведения. На 27 март десетки получиха сигнали за сложени взривни устройства. Идентична бе и обстановката на идващия ден, когато имаше в столицата. Сигнали постъпиха и

Тогавашният вътрешен министър че ще бъде образувана междуведомствена група, която да създаде процедура за реагиране при опасност за сложено взривно устройство в " обекти от сериозната инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР