Евакуациите от Газа започватЕкспертите казват, че има модел на нарастващи

...
Евакуациите от Газа започватЕкспертите казват, че има модел на нарастващи
Коментари Харесай

Войната на Израел и Хамас: Пропалестинските маршове са забранени и еврейските училища са затворени на фона на опасения от нарастващо напрежение в Европа

Евакуациите от Газа стартират

Експертите споделят, че има модел на възходящи офанзиви против евреи след ескалиране на насилието в Близкия изток.

„ Рискът е изключително висок в Германия, тъй като антисемитите от всевъзможен политически строй са добре проведени в Германия “, изяснява Айджан Демирел, консултант по предварителна защита на антисемитизма.

В часовете след офанзивата на Хамас, Германия, дружно с Франция и Обединеното кралство, бързо ускориха сигурността към еврейските обекти на фона на страха, че локалните общности ще бъдат ориентирани.

Допълнителна полиция се вижда пред най-голямата синагога в страната.

Една от частни чиновници по сигурността, стоящи извън, ни споделя, че някои родители се опасяват да доведат децата си в обвързваното учебно заведение, ако е атакувано от антисемитски терористи. е чул повтаряне от паството си през миналата седмица.

Изображение: Полицейски чиновници охраняват синагогата Rykestrasse. Снимка: Адам Бери Изображение: равин Йехуда Тейхтал. Снимка: Адам Бери

" Хората са загрижени и обезпокоени. [В петък] имаше апел за принуждение [срещу евреи], повече студенти не се появиха, в сравнение с се появиха ", споделя той. „ Аз персонално имам вяра, че не би трябвало да променяме метода си на живот или това, което вършим, тъй като тъкмо това желаят терористите. “

Равин Тайхтал пресмята, че към 250 000 евреи живеят в Германия, като 50 000 от тях са основани в Берлин.

Той споделя, че мнозина са травматизирани от неописуемото принуждение, за което се оповестява.

Един член на общността му споделил, че тяхната баба е видяла изнасилена и убита жена в израелския кибуц Кфар Аза след нападението на Хамас ненадейно нахлуване от линията Газа.

В цяла Европа водачите бързат да се опитат да предотвратят всяко разпространяване на принуждение от войната Израел-Хамас.

Франция, която има най-голямото мюсюлманско и еврейско население в Европа, забрани всички пропалестински митинги, като употребява водни оръдия и сълзотворен газ, за ​​да разпръсне тези, които се опълчват на реда в Париж.

Правителството сподели, че повече от 100 антисемитски акта и 2000 отчета бяха записани от събота.

В телевизионно послание президентът Макрон прикани страната да остане единна, като добави, че „ първото обвързване “ е да отбрани френските евреи от офанзиви и дискриминация.

В Амстердам три еврейски учебни заведения бяха затворени в петък заради съображения за сигурност.

В Испания и Португалия членовете на еврейската общественост бяха в нараснала паника, откакто две синагоги бяха вандализирани с пропалестински графити.

В дома на фамилията, който Хамас нападна

Германският канцлер се зарече да няма приемливост към антисемитизма и забрани всички действия, подкрепящи офанзивата на Хамас, в това число потреблението на техните знаци или изгарянето на израелското знаме.

Това следва полицейски отчет, че часове откакто Хамас влезе в Израел, торти и сладкиши бяха раздадени на пропалестинска проява в Берлин, защото някои наподобява честваха.

В резултат на това такива манифестации бяха неведнъж анулирани в града заради опасения за публичната сигурност.

Малки, спонтанни митинги породиха на Sonnenallee, където живеят доста палестинци, единствено с цел да бъдат бързо спрени от полицията.

Изображение: Снимка: Адам Бери Изображение: Пропалестински плакати, унищожени след ефикасна възбрана за демонстрации. Снимка: Адам Бери

Останки от плакати, рекламиращи събитията, висят от стените, където са били изтръгнати.

„ Не можете да носите палестинското знаме, в случай че го извършите, полицията ще го вземе надалеч “, споделя локалният гражданин Мохамед.

Той споделя, че не желае да демонстрира лицето си, защото „ не желае проблеми с полицията “.

„ Всички в действителност са нервиран, че не им е разрешено да показват ", прибавя той.

Националният байрак към момента се вее над някои от уличните кафенета или е нарисуван върху дърветата.

Един мъж ми демонстрира неговата татуировка на Организацията за избавление на Палестина, само че всички тук не са склонни да дават изявленията.

„ Всичко е мрачно, всичко е черно “, ми споделя един гражданин, описвайки какъв брой деморализирани се усещат доста от съседите му.

Изображение: Снимка: Адам Бери

„ Хамас и Палестина имат две разнообразни флагове, само че всичко се третира по този начин, като че ли всичко е Хамас, макар че едното е страна, а другото е партия. “

Той ми споделя той се тревожи за фамилията си, заседнало в Газа измежду тежък обстрел.

„ Има почтени хора, които умират и от двете страни, само че аз споделям на хората тук да не приказват с никого. Всеки, който си отваря устата, желае проблеми. Те даже затвориха демонстрации, които са за мир ", споделя той.

Минути откакто свършихме да приказваме, виждаме огромна група служители на реда на улицата.

Между тях има двама германци леви деятели.

Единият носи червено-бял палестински шал кефия, а другият има огърлица в цветовете на знамето.

Казват ни, че са били спрени по съмнение за раздават пропалестински листовки, които те отхвърлят.

Изображение: Левичарски деятел на име Глен чака да бъде освободен от полицейски чиновници Снимка: Адам Бери

Човекът, който носи огърлицата, споделя името си на Глен и че е член на Young Struggle, социалистическа младежка организация.

Той има вяра, че цялостната възбрана на всички пропалестински митинги е „ чиста принуда “ и офанзива против свободата на словото.

Докато те може да не са съгласни между тях, неговата точка повдига друго предизвикателство за демократичните държавни управления в Европа.

„ Ако не създадем ясно разграничаване сред пропалестинските групи и групите, подкрепящи антисемитската терористична организация Хамас, в случай че не работят против антисемитизма и антимюсюлманския расизъм, тогава това може да докара до повече ненавист и вероятността от по-нататъшна радикализация ще се усили.

„ В дълготраен проект това ще докара до още по-голяма опасност от радикализация и принуждение “, изяснява Рюдигер Хосе Хам, съуправляващ шеф на националния комитет за религиозно стимулиран екстремизъм.

Обратно в Берлин, полицията завършва следствията си и продължава напред, само че на улицата има възприятие на неспокойствие; смисълът, че ескалиращият спор в Близкия изток към този момент подклажда боязън и напрежение в общностите в Европа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР