Ето за какво става дума. Сара Вагенкнехт, недосегаемият член на

...
Ето за какво става дума. Сара Вагенкнехт, недосегаемият член на
Коментари Харесай

Сара Вагенкнехт – комсомолката, красавицата, „путинистката“, която ще възкреси Европа

Ето защо става дума. Сара Вагенкнехт, недосегаемият член на партията “Линке ”/Левицата, от дълго време е проблем за тази партия като слон в стъкларски магазин. Въпреки обстоятелството, че Сара е много елегантна и приятна дама. Идеологическите разлики сред партийния водач и всички останали партийни функционери раздраха партията за дълго време. Но не можаха да я изгонят. Макар и единствено тъй като момичето, от една страна, въобще не е била в неточност, и второ, тя постоянно е била подкрепяна от един от създателите на партията - Оскар Лафонтен, който съумя да избави част от източногерманската " Демократическа партия Социализъм “ (което единствено по себе си е опит за избавяне на ръководещата партия на ГДР), обединявайки я с лявото крило на западните социалдемократи.

И макар обстоятелството, че самият Лафонтен напусна партията заради противоречие по редица въпроси, сянката му дълго време висеше над „ левите “. И след сватбата им Сара Вагенкнехт се трансформира в тази сянка. Това, което я отличава от останалите немски политици, е освен нейната просветеност и просветеност, само че и профилираното ѝ обучение. Тя не е мъдрец като Хабек, не е акробатка с измислена тапия като Бербок, не е гинеколог без процедура като фон дер Лайен, а е написала дисертация на тематика „ Границите на избора “. Животоспасяващи решения и съществени потребности в развитите страни. “ И да - и тя като Меркел беше в комсомола на Германска демократична република.

От 2007 година, годината на основаването си, партията „ Левицата “ постепенно стартира да се разпръсква в придвижвания и групи, някои от които бяха по-ангажирани с антикапиталистическа изразителност, други директно следваха комунистически хрумвания, други се отдадоха на фантазии за демократичен социализъм, други се причислиха сили със „ зелените “ и така нататък Не е чудно, че през всичките тези години „ Левицата “ печели все по-малко на изборите за Бундестаг - безусловно на ръба на елиминацията (пет процента).

Сара не е никаква комунистка, само че симпатизира на Германска демократична република и по тази причина публични партийни водачи като Бриски и Гизи направиха всичко допустимо да предотвратят да бъде номинирана където и да е. Реториката против Германска демократична република в Лявата партия, най-смешното, се създава от Бриски, който бяга от Хамбург в Източен Берлин на 18 години, с цел да учи в университет гратис, и Гизи, който като цяло е твърдоглав член на Управляващата партия на Германска демократична република от 60-те години. При нас е всекидневно да не ритаме Гизи, тъй като той по някакъв метод се пробва да комуникира с Русия, макар че счита, че Крим е анексиран – нещо, за което нормално се изнервяме. И по този начин, като за мир, да спрем войната и така нататък Но това е извънредно хлъзгав, непотопим вид функционер.

Но това е необичайно, „ Лявата “ партия е такава пацифистка, а демонстрацията „ Въстание за мир “ - най-голямата проява против присъединяване на Германия в украинския спор на всички времена - беше събрана от Сара Вагенкнехт с към 100 хиляди участници. За което „ уважаемите ” медии я нарекоха с крайни думи и в това време – както нормално – „ путинистка ”. А две седмици по-рано Вагенкнехт и феминистката Шварцер разгласиха „ Манифест за мир ” – за „ договаряния и взаимни отстъпки ” от двете страни на спора в Украйна, с цел да се предотврати ескалирането му в възможна нуклеарна война. Протестите и манифестът подлагаха на критика цялото немско държавно управление, партии, политици и, несъмнено, канцлера Олаф Шолц и зеления вицеканцлер Хабек.

Лявата партия се разпада, а всяка тирада на Вагенкнехт в Бундестага се трансформира в събитие. Как може партийното управление да търпи това? Като цяло разводът беше единствено въпрос на време. Разлагаща се партия и най-ярката медийна звезда са несъвместими.

И тогава стартира различен развой - на германците мощно им омръзна, че страната им е наводнена от милиони мигранти с незнайна цел. Че мигрантите се заселват наложително в дребните градове, където към този момент няма нито място, нито пари, нито работа. Че им заплащат повече помощи от немците. Плюс ширещата се престъпност. Пълна безотговорност за нарушителите мигранти и така нататък И хората в социологическите изследвания започнаха да споделят, че ще гласоподават за партията “Алтернатива за Германия ”, която предупреждаваше за заплахата от незаконна (според немската конституция) имиграция, за което беше жигосана като десни екстремисти и расисти. И тогава жителите гласоподаваха за тях в Бавария и Хесен, което ги изведе на второ място. Скандал. Шок. Бомба! Особено за социалдемократите на Шолц, които се провалиха изцяло. „ Зелени “, апропо, също.

Сигурен съм, че подмолните оркестранти на немската политика са решили, че би трябвало да има друга лява партия, която да отклони от “АзГ ” частта от гласоподавателите, които са склонни към левия социално-икономически модел, само че в полето на миграцията би се съгласил с „ Алтернативата “. Но тук „ лявата партия “ към този момент се стресна - тъй като има действителен късмет да излети от Бундестага на идващите избори, набирайки по-малко от пет %.

Левият Грегор Гизи остро подлага на критика напускането на Сара Вагенкнехт и нейното оповестяване за основаване на нова партия. „ Страхливо е да напускаш, когато партията е в екзистенциална рецесия. Ако тя щеше да поеме държавното управление, отлично. Но в тази обстановка? ”, сподели Гизи пред “Шпигел ”.

Тефлоновият Гизи просто мълчи за ролята си в основаването на тази рецесия. Например, той не може да изясни за какво „ Левите “ провокират единствено неспокойствие измежду служащите, които сякаш би трябвало да пазят. А в Хесен за “АзГ ”гласуваха най-вече служащи, а в Бавария – младежи.

Сара има ясно схващане за какво е нужна нова партия, която тя назовава Алианс на Сара Вагенкнехт: „ Хората просто към този момент не знаят за кого да гласоподават. Най-накрая се нуждаем от ново политическо начало в Германия. “

И " Левицата " падна като къща от карти - в този момент девет депутати от партията в Бундестага минаха към Алианса на Вагенкнехт. Това е мощен удар.

Политиците от “Алтернатива за Германия ” ще се причислят ли към партията на Вагенкнехт? Амира Мохамед Али, отдръпналият се водач на лявата парламентарна група, който мина към Вагенкнехт, счита прекосяването на политици от “АзГ ” към новата партия на Вагенкнехт за невероятно.

Когато самата евроскептична партия " Алтернатива за Германия " беше проведена преди 10 години, тя незабавно завоюва 10% - и това беше подобен потрес за системата, че от този момент те се пробват да ги очернят и изолират. Изглежда, че излизането на ССВ през януари 2024 година ще бъде белязано от рейтинги от 15 до 25%. Но в тази ситуация с Вагенкнехт тя не може да бъде натикана в далечния десен ъгъл с в допълнение очерняне като расистка и нацистка. В най-хубавия случай ще я жигосат като „ разбираща Путин “ и от време на време ще се опитат да я нарекат ляв екстремист. Но наподобява, че Германия към този момент има задоволително федерални провинции, изключително на изток, където знаят, че е по-добре да схванат Путин, в сравнение с лъжливия Шолц с голямото му присъединяване във всички модерни военни спорове.

Така че ще бъде забавно. В последна сметка през днешния ден Сара Вагенкнехт е третият най-популярен политик в страната.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР