Ето кои са според нея важните теми на деня, които

...
Ето кои са според нея важните теми на деня, които
Коментари Харесай

Нинова: Кирил Петков слага разделителна линия между българите у нас и тези в чужбина

Ето кои са съгласно нея значимите тематики на деня, които тя оповести на страницата си във фейсбук:

Не може да си позволим в зимните месеци да оставим страната без ръководство

Спрете износа на дърва. Цените са високи, а се изнасят за Гърция

Българска социалистическа партия ще постави всички старания, ще търсим единодушие по най-важните тематики за българския народ

“За “ доброволното имунизиране съм, “против “ то да бъде наложително. Всеки би трябвало да има избор дали да се имунизира. Това заявих в ефира на Нова телевизия.

Поисканата оставка на здравния министър от левицата не е офанзива против президента. Ние сме партия, която съставлява хора и когато техните ползи са наранени е безусловно кардинално и разумно да ги защитим от неверните решения на служебния министър на опазването на здравето.

„ Зеленият документ “ хвърли за 24 часа цялата страна в безпорядък – родители, които не знаят дали децата им ще вървят на учебно заведение, лекари, стоящи пред лечебните заведения, тъй като не могат да влязат вътре, а вътре пациентите, стоящи без обслужване, бизнесът също комплициран.

Българска социалистическа партия е кардинална и поредна по тематиката за опазването на здравето и то освен по време на избори: Стойчо Кацаров е последовател на концепцията лечебните заведения да са търговски сдружения, а ние от години сме срещу и сме внасяли оферти те да бъдат лечебни заведения.

Давам образец с болничното заведение в Раднево, която е общинска, само че се продаде за 200-300 хиляди лв. на доближено лице на ГЕРБ.

Наше предложение е общинските лечебни заведения да станат предпазени.

Министъра на енергетиката не предприе в точния момент нужните ограничения за преодоляване на цените на електрическата енергия.

Призовавам и министъра на земеделието да спре износа на дървесина сега.

1 237 000 фамилии употребяват дърва за огрев. Няма ги, високи са цените, а на границата с Гърция има опашки с камиони с българска дървесина. Ето една градивна рецензия.

Като политик и правист се придържам към решението на Конституционния съд по отношение на поданството на Кирил Петков.

Конституционният съд отбрани държавността. Върховенството на закона значи законът да се ползва за всички, без значение по какъв начин се казваш, дали си политик или не. Президентът не е задължен да ревизира декларациите и аз почитам решението на съда.

Кирил Петков употребява персоналния си проблем политически в предизборна битка като поставя разграничителна линия сред българите в чужбина и българите у нас.

2 милиона българи са на открито, само че това не значи, че са двойни жители и че са попълнили документ с погрешно наличие. Да разделиш българите на открито от тези вътре е нова линия на разделяне, а ние сме задоволително разграничени по доста направления. Хората на открито не са отишли от положително, те са и най-големият задграничен вложител. Покрай този случай се чуват клюки за “импийчмънт “ на президента Радев, само че такова искане не е нито разумно, нито съдържателно.

Янаки Стоилов има качествата, потвърден експерт, правист, конституционалист. Той е и един от написалите Конституцията, тъй че считам, че ще я пази.

В 46-то Народно заседание ние показахме диалогичност, разсъдък, мъдрост. Подадохме ръка, с цел да създадем държавно управление.

Най-накрая се регистрира 5-годишната ни поредна борба с модела на ръководство и то, когато този модел “Борисов “ беше в силата си. В момента има доста борци за независимост и по тази причина е доста елементарно.

Десните оцениха нашата праволинейност, защото ние нямаме смяна в политиката по отношението ляво и дясно. Ние сме кардинални, диалогични и търсим единодушие по тематики, които биха превели България и хората в този миг през трите тежки рецесии.

Тези към този момент над 20 партии и цивилен придвижвания от огромното ляво обединяване сме обединени от общи хрумвания и това е записано в нашия общ документ.

Отсега би трябвало да бъдат изяснени позициите по значимите тематики, с цел да не се губи време през декември:

Имаме ли единодушие да понижим Данък добавена стойност на енергоносителите, да понижим на 9% налога на храните от дребната потребителска кошница, да се обединим към концепцията, че би трябвало да има нова нуклеарна мощ?

Парламентарните избори са по-важни от президентските и ето за какво:

Само парламент може да понижи Данък добавена стойност, да понижи акциза на горивата, да преизчисли пенсиите и да продължи тези 120 лв. за пенсионерите.

Само парламент може да помогне на младите родители, които си остават у дома да гледат децата си да получат обезщетение от една междинна заплата.

Устройството на страната ни е парламентарна република и тези решения не може да ги вземе длъжностен кабинет. Не бива да си разрешаваме в зимните месеци да оставим страната без ръководство. Също по този начин би трябвало да се одобри и бюджетът за 2022 година

Според социологическите изследвания без Българска социалистическа партия няма да може да се сформира кабинет и левицата ще постави всички старания това да се случи.

Аргументи, успокоение, съответни и работещи решения, с които сме подготвени за първите 100 дни, а и освен. Ще ги сложим на масата и ще търсим единодушие по най-важните тематики за България и българския народ

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР