Ето кои са любимците в Министерски съвет, получили тлъсти бонуси.

...
Ето кои са любимците в Министерски съвет, получили тлъсти бонуси.
Коментари Харесай

Ето кои са любимците в Министерски съвет, получили тлъсти бонуси

Ето кои са любимците в Министерски съвет, получили тлъсти бонуси. С над 3 милиона лв. бонуси за 2022 година са се облажили служители в администрацията на Министерски съвет. Това излиза наяве от отговор на служебния министър-председател Гълъб Донев на запитване от депутати от Българска социалистическа партия.
От януари до август на 433-ма чиновници
са изплатени близо 2 млн. лв.
бонуси, сочи отговорът на премиера. Това е интервалът, в който ръководи държавното управление на Кирил Петков. От август /когато Гълъб Донев оглавява МС/ до края на предходната година са дадени още 1,144 млн. лв. на 405 чиновници.
Става въпрос за хонорари за
реализирани резултати, които са част от брутната заплата, разяснява Донев. През предходната година министър-председателят, вицепремиерите и министрите не са получили средства за в допълнение стимулиране и други финансови тласъци и награди, добавя още служебният министър председател.
Такива обаче са получили съветниците
в политическите кабинети на министър-председателя и вицепремиерите. По времето на кабинета на Кирил Петков – от началото на годината до август,
съветниците на премиера са взели 118 529 лв.
бонуси, тези на вицепремиера по еврофондовете и на министъра на финансите  /Асен Василев/ – 4556  лева, написа „ Марица “.
Доста по-сериозна сума са получили
като в допълнение възнаграждение чиновниците в политическия кабинет на вицепремиера по дейно ръководство – 40 817 лв.. /В кабинета „ Петков “ това беше Калина Константинова/.
През идващия интервал – от август до края
на 2022 година, политическият кабинет на служебния министър председател е взел
бонуси в размер на 20 741 лв., а тези в екипа на вицепремиера по ръководство на европейските средства /Атанас Пеканов/ – 4238 лв..
Политическият кабинет на вицепремиера
по обществените въпроси и длъжностен министър на труда /Лазар Лазаров/ е получил малко над 7000 лв., а на вътрешния министър /Иван Демерджиев/ – 4141 лв.. По време на служебния кабинет няма съветници, с които са сключвани цивилен контракти, добавя Гълъб Донев.
По данни на Министерство на защитата
на военнослужещите и на цивилни чиновници на трудов контракт са изплатени награди в размер на 500 лв., а на цивилните чиновници по спомагателни написания са изплатени по 250 лв., показва отрасловият министър Димитър Стоянов
в отговор на депутатския въпрос.
На цивилните чиновници по служебно правно отношение е изплатено в допълнение хонорари за реализирани резултати от 500 до 611 лв., а на тези по трудов контракт – от 590 до 722 лв..  Общо изплатените
бонуси са в размер на близо 17 млн. лв..
На заместник-министрите на защитата
и на началника на политическия кабинет на МО са дадени в допълнение 1500 лв..

Служебният министър прецизира, че за интервала на неговото ръководство са назначени двама съветници в политическия кабинет, като на един от тях са платени 300 лева извън трудовото заплащане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР