Ето кои са 10-те храни, които изгарят мазнините без много

...
Ето кои са 10-те храни, които изгарят мазнините без много
Коментари Харесай

Топ 10 храни, които изгарят мазнините

Ето кои са 10-те храни, които изгарят мазнините без доста старания от ваша страна:

1. Целина

 Целина

Съдържа 75% вода, а останалите 25% са фибри и здравословни хранителни субстанции. Консумирането на целина ще ви помогне да отслабнете, защото целината съдържа малко калории. Благодарение на съдържащите се фибри целината ви оказва помощ да се чувствате сити дълго време. Балансира храносмилателната система, подхранва кожата, богат източник е на витамин А, С и К. Целината е мощен антиоксидант, предотвратява артериосклероза, понижава риска от сърдечно-съдови болести. Целината може да се добави към салати, може да се употребява като закуска с лют сос.

2. Грейпфрут

Съдържа огромно количество вода и диетични фибри. Съдържа към 60 % вода, което активизира храносмилателната система и засища. Благодарение на наличието си на пектин понижава риска от възможни сърдечни заболявания. Приемът на огромно количество грейпфрут раздвижва метаболизма и по този метод улеснява изгарянето на мазнините.

3. Зелени листни зеленчуци

 Зеленолистни зеленчуци

Съдържат 50% вода и 50% фибри, което улеснява бързото и лесното изгаряне на мазнини. Те са източници на сила и потискат желанието за сладко.

4. Диня

Изключително потребен плод за спазващите диети. Нискокалоричен е и е с високо наличие на вода. Динята е богат източник на витамин В. Когато се чувствате отпаднали, хапнете любеница. Благодарение на съдържащия се ликопен защищава от рак на матката, гърдата и дихателните пътища.

5. Кисело мляко

Въпреки че съдържа малко повечко калории, активизира функционалностите на червата, укрепва костите. При избора на мляко би трябвало да се обърне внимание на наличието на захар и лой. Може да употребявате домашно кисело мляко.

 Кисело мляко

6. Ябълки и портокал

Съдържат малко количество захар и огромно количество вода. Богати на фибри и засищащи плодове.

7. Червени люти чушки

 Люти чушки

Съдържат капсаицин, с помощта на който се форсира обмяната на веществата. В един доста къс интервал от време след консумация ви разрешава да изгаряте мазнините. Лютите чушки форсират метаболизма и оказват помощ при бързото изгаряне на повече калории.

8. Домати

Чудесна храна с ниско наличие на калории. Доматите оказват помощ за изгаряне на мазнините. Съдържат ликопен, с помощта на който се предотвратява разпространяването на раковите кафези. Регулират равнищата на типовете кръвната захар при диабет вид 2.

9. Краставици

 Краставици

Изгарят повече калории. Помагат за поправяне на жаждата по през целия ден, също преди и след извършения. Богати са на фибри, укрепват имунната система. Краставицата е с висок % на витамин С, което защищава от бактерии и вируси.

10. Кафе

Доста ефикасен при ускорение на изгарянето на мазнините.

Кафето е способно да промени равнищата на хормоните в тялото, с цел да потискат сигналите за апетит. По една чаша кафе е най-хубавата доза на ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР