Ето какво се посочва в исканията им:След оповестяването на

...
Ето какво се посочва в исканията им:След оповестяването на
Коментари Харесай

Родители от Варна скочиха на протест срещу Стратегията за детето

Ето какво се показва в настояванията им:

След оповестението на " Стратегия за детето 2019-2030 " и излизането с позиция на доста публични групи против нея, след обявяване на някои от зачестилите и в България случаи на лишаване на деца от обществените служби, по неуместни аргументи и по метод, неутвърден в българското законодателство, само че практикуван в страни като Норвегия, Швеция, Англия, Съединени американски щати, Канада и други голям брой български жители с изрично отвращение се надигнаха срещу безумието " Стратегия за детето 2019-2030 ". Във фейсбук пространство първо в София, а по-късно последвани и в други градове се сътвориха групи " Не на Стратегията 2019-2030 " за разпространяване на информация и образуване на протестни дейности. 

Напоследък в главната група се прокрадва концепция за пренаписване на Стратегията. След като с нас се свърза админ от софийската група, беше изработен опит за увещание да се организираме към взаимно основаване на подобен документ. Считаме тези опити за нездравословни, разединяващи и откровени провокации! Самата Стратегия е със подозрителен темперамент и би трябвало да пожелаваме от институциите пояснение, и изрично да не позволяваме нейното осъществяване и пренаписване, изключително нейното пренаписване, защото един път написана и призната, каквато и да е тактика, тя може да бъде изменена когато и да е без да има потребност, ръководещите да уведомяват обществото авансово! 

Българското държавно управление от няколко години е финансирано в разнообразни сфери с десетки милиони евро по " норвежкия финансов механизъм ". Това не е загадка. Оповестява се постоянно на страниците на министерството. В медиите непрекъснато се постанова концепцията за вълна от принуждение над дамите, от липса на пълноправие сред половете, за назадничавост към малцинствата, за неприемане на хората с друга половост, за поголовно малтретиране на деца в фамилиите. От Европейските структури притискат непрекъснато, освен нашето държавно управление за приемане на Конвенции и Ратификации, само че и за промени в законодателствата. Ние не сме безучастни към явни проблеми в българското общество, само че всичката тази агитация и мероприятия, водена от непознати НПО-та, подплатени с доста пари и въздействие имат за цел да се одобряват закони и морал, които са ни непознати и ще бъдат пагубни за фамилията и обществото ни. Българският народ помни и знае какво са РЕПРЕСИИ. Сигурни сме в здравия разсъдък на българския родител, който както отхвърли Истанбулската Конвенция, по този начин изрично няма да допусне приемането и на правилата на ЮВЕНАЛНАТА ЮСТИЦИЯ!

Ние от групата " НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030 -ВАРНА " желаеме ясно и изрично да заявим, че се борим срещу написването на каквато и да е тактика и за смяна на закона за протекция на детето, защото в него неотдавна и под напън от Европа има ангажимент за приемане на Стратегия).

Смятаме, че противоположното ще бъде пагубно за българското семейство, което епохи наред е било КРЕПОСТ НА ТРАДИЦИИ И МОРАЛ, ВАЖНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ! Нека се преборим да остане такова! НЕКА ЗАЕДНО ПОВЕДЕМ БОРБАТА ЗА НАЙ - ЦЕННОТО НИ -ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Нека дружно излезем на улицата и да защитим децата си, фамилията, като институция и прекратим намесата в суверенитета на България! 

В България има закони, дано те се съблюдават от всички!!!

Като виновни родители и жители заявяваме, че изрично и безкомпромисно отхвърляме " Национална тактика за детето 2019-2030 година – Всички права за всички деца “, като документ, олицетворяващ безусловно чистото зло! Без съмнение ще се борим до безспорна победа над мафията, търгуваща с детска плът, която явно се е втъкала в държавните структури, откакто държавни организации си разрешават да предложат толкоз голи и транспарантни, етично и морално несъстоятелни текстове, които имат за цел основаването на профилирана полицейска конструкция, по пример на норвежкия Барневарн, за похищение и търговия с български деца. Направен е неблаговиден опит, незаконните цели на Стратегията да бъдат прикрити с необятно-разтегливото и напряко магично разбиране – " Най-добрият интерес на детето “.

Какво съобщи на митинга днес Михаела Берова от Варна вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР