Ето какво може да прочетете в новия брой на вестник

...
Ето какво може да прочетете в новия брой на вестник
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: От кокошкари до отпускари ни тарашат ...


Ето какво може да прочетете в новия брой на вестник " Марица ":



От " кокошкари " до " отпускари " ни тарашат жилищата през лятото

Лятото е сезонът на отпуските. Хората възнамеряват свободните си от работа дни с месеци напред, опаковат багажа си и отпътуват на море или на чист въздух в планината. Не подозират обаче, че пътуването им е дълго чакано освен от тях, само че и от крадците, които дебнат зад ъгъла. Дори и почивката да е била защитавана в загадка, тъй че да не стигне до ушите на апашите по дълъг път през близки и познати, отраканите в занаята имат десетки способи да схванат, че няма никой у дома. Например загасените непрекъснато лампи могат да подскажат, че " теренът е чист ".

Кметът желае ново разискване за тротоарното право и такса " боклук "

Община Пловдив приема всъщност решението за понижаване със 70% на така наречен такса „ тротоарно право “ за времето, в което заведенията и комерсиалните обекти биха били наложително затворени поради утежняване на епидемиологичната конюнктура като мярка в поддръжка на бизнеса. Той обаче връща в Общинския съвет решението от 3 август за ново разглеждане.

Денят Ашуре : Да сложиш в тавата от всичко и да споделиш с всички

Женска ръка насипа в кръгове върху котел с ашуре шамфъстък, сушен касис, орехи, смокини, кайсии, стафиди, бадеми и кокос. За да се смесят даровете на природата в сладкия усет, който хората могат да усетят единствено когато и те са всички дружно.

РЗИ отбелязва неприятна наклонност: Все повече тръгнали за почивка се оказват с коронавирус

Стремглаво пораства процентът на новозаразените с Коронавирус, които са дали позитивна проба след тестване за пътешестване отвън страната. Такава наклонност регистрират от РЗИ - Пазарджик. Оттам осведомят за 46 нови случая през последното денонощие в региона.

Дело за над 500 000 лв. завоюва Община Димитровград

Дело за над 500 000 лв. завоюва Община Димитровград с дефинитивно решение на Върховния административен съд. Казусът бе обжалван от локалната администрация финансова промяна от 257 880 евро, наложена от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Докато учените спорят, от Израел до Унгария и Сърбия към този момент вкараха спомагателна имунизация

Новата делта разновидност на ковид хвърли в алтернатива здравните управляващи по света дали е нужна и трета ваксина. Първи Израел стартира от 1 август да слага всеобщо трета инжекция от препаратите на „ Пфайзер “. Преди дни администрацията на президента Джо Байдън също прикани да се пристъпи към този ход.

Откровенията на една наша олимпийска медалистка

Евелина Николова: Ако бях станала шампионка, щях да се откажа, в този момент очаквам Париж 2024. Засега проектът е да почивам, само че ще забележим, може и да вземам участие на Световното - няколко дни сигурно ще си дам отмора, малко на море, зависи, по-късно се връщаме в залата и малко по малко ще се готвим за идващите надпревари, разкри проектите си бронзовата ни медалистка в битката от Игрите в Токио Евелина Николова.

Пловдивски миски разгорещиха морето

Пловдивското настъпление на миски разгорещи родното Черноморие. Две от най-красивите девойки в града под тепетата - Мис Пловдив 2014 Габриела Чонина и Мис Гранд България 2021 Виктория Лазарова, са част от турнето на хубавиците на " Визаж ", които дефилират по плажните питейни заведения на морето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР