Ето какво коментира той за най-трудния и предизвикателен туристически сезон

...
Ето какво коментира той за най-трудния и предизвикателен туристически сезон
Коментари Харесай

Павлин Косев: Хубавото на COVID-19 е, че се превърна в биологичен филтър за туризма


Ето какво разяснява той за най-трудния и провокационен туристически сезон във Варна:

" Не единствено лятото, цялата година беше ексцентрична и сложна за целия свят. За страдание най-вероятно и идната година ще бъде сложна. Трябва да бъдем адаптивни и бързо да се приспособяваме към новия бизнес модел, новото обикновено, с цел да успеем да балансираме в новата обстановка.

Най-трудното нещо за нас е, че не можем да планираме нищо. Това, че не можем да планираме заетостта си за идващ интервал, даже и средносрочен, ни кара да вършим всичко ден за ден и това е пъклен мъчно. Не можем да планираме какъв личния състав, консумативи  или техника ще са ни нужни. Това обърква организацията на ежедневната ни работа. Но, нещата не са толкоз страшни, дори започнах да намирам нещо положително в този КОВИД19, тъй като пандемията се превърна в един биологичен филтър на туризма.  

Много хотелиери няма да съумея да се приспособят към новото обикновено, те ще излязат от туристическата карта, ще отпаднат от пазара. За хубаво или за неприятно, тъй като всички сме очевидци на това фрапантно презастрояване. Всички знаем какви хора си купиха хотели. Това не е обикновен бизнес. За страдание към момента има хотели, които не дават добра туристическа услуга, качествена и петнят положителната известност на туризма в България. Защото ужасно доста сътрудници имам, които дават сърце и душа в работата си, доста бизнесмени има, които са вложили милиони евро и не престават да влагат, с цел да бъде на европейско равнище туристическата ни услуга и туристическият ни артикул. Ще съумеят тези, които съумеят да се асаптират и дават по-добър първокласен артикул. Тази година има хотели, които изкараха повече пари от предходната година.

Питате ме дали са сколичи фрапантно цените на услугите, с цел да се компенсират загубите. Няма по какъв начин цените да скочат двойно и тройно, тъй като има пазарни цени. Всеки от нас желае да продава двойно и тройно, само че няма кой да ни даде тази цена. Има посетители, които преиначават нещата. Има скъпи обекти, чиято цена е съгласно качеството. Те имат своята публика, те заплащат и знаят какво ще получат. За киенти, които не могат да платят тази цена, има други хотели, които оферират друга цена. Има трети хотели, които продават напълно на ниска цена. Палитрата е пъстра на туристическата карта и има предложение за всеки клиент. Всеки може да си откри хотела според своята рогозка.

Имаше доста хотели, които не отвориха и аз им благодаря. Защото тези хотели, които отворихме, август месец имахме ужасно доста работа. Благодаря на всички българи, които избраха нашето Черноморие. Надявам се всички да сме ги обслужили добре и да са си тръгнали удовлетворени, с цел да ги посрещнем още веднъж и да ни популяризират.

Изумихме се какъв брой богати българи има в България, какви коли карат. Българи, които до в този момент по една или друга причина до момента не са почивали по нашето Черноморие, ходили са на Малдивите, на Сейшелите и на други места, само че в този момент им се наложи да почиват у нас. Много от тях преоткриха какъв брой е красиво нашето Черноморие. Те самите го споделят на рецепция. Първо е по на ниска цена, в сравнение с да отидеш на някаква супер екзотика. Не че е неприятно на тази екзотика, само че да пилееш една торба с пари в днешно време, когато всичко е свито и рецесията е голяма за всички компании, е неприемливо. Северното Черноморие е извънредно красиво, тъй като няма такова презастрояване, в най-горещите летни дни е ветровито. Съчетанието на чиста вода, голф стадиони, природа, е неповторимо за нашия регион. Спа изворите ни са неповторими. В курорта " Св.Св. Константин и Елена " се намира най-големият за България балнео център със 17 басейна, всички с минерална вода.

Лятото във Варна не мога да кажа дали завърши, а цените понижиха като за септември. С първият образователен ден внезапно обстановката се промени. Все още има сезон, има туристи във Варна, само че размерите внезапно спаднаха. За страдание в градските хотели много повече " кръв се лее “, тъй като градските хотели през лятото главно работеха с екскурзионни туристи, които като цяло липсваха това лято. Поради затварянето на границите тези туристи не съумяха да дойдат. Градските хотели работят доста с конферентния и конгресен туризъм, който също беше доста слаб поради спазването на противоепидемичните ограничения. Нямаше по какъв начин да отговорим на огромни планове, които предвиждаха събирането на доста хора в залите. Тези събития бяха анулирани и това беше доста неприятно за градските хотели. Имахме корпоративни бизнес туристи, само че ваканционните туристи не се насочиха към градските хотели, които нямат такива огромни басейни и СПА-центрове.

Надяваме се, че зимата ще запазим бизнес гостите си, лоялните си клиенти, надяваме се да не се анулират мероприятия, което въздейства на цялата стопанска система във Варна.

Относно ограниченията, взети от страната, сигурно бяха глътка пресен въздух, само че определено още може да се работи в тази тенденция. Акцентът би трябвало да се сложи върху личния състав, тъй като доста хора останаха на борсата и в този момент с края на дейния летен сезон доста хора ще бъдат регистрирани там. Това е тежък товар финансов за страната. Подпомагайки бизнеса с някакви данъчни облекчения, страната ще си спести част от този товар ", добави Павлин Косев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР